Göteborgs Konserthus AIŌN

Evenemanget har ägt rum. Point Music Festivals första världspremiär: AIŌN, en dansföreställning, ett visuellt äventyr och en storartad musikalisk upplevelse med Iceland Dance Company och Göteborgs Symfoniker.

Speltid ca: 1 t ingen paus Scen: Stora salen
350 kr Student 175 kr

Evenemanget har ägt rum

En dansföreställning som lika mycket är ett visuellt äventyr som en storartad symfonisk ljudupplevelse. Inspirationen till AIŌN kommer från en idé om tiden, och resan mellan olika dimensioner och har sin världspremiär på Point Music Festival.

I AIŌN bjuder koreografen Erna Ómarsdottir och tonsättaren Anna Thorvaldsdottir in publiken till en världsomspännande resa där musik och rörelse sammansmälter på ett unikt sätt. AIŌN spelas av Göteborgs Symfoniker och förkroppsligas av Iceland Dance Company från Reykjavik.

De två isländska konstnärerna är båda högt uppburna inom sina konstnärliga verksamhetsområden. Anna Thorvaldsdottir är för närvarande Composer in Residence hos Islands symfoniorkester och hennes musik har framförts av världens främsta orkestrar, bland dem New York Philharmonic, Berlins filharmoniker och Los Angeles Philharmonic. Erna Ómarsdottir är konstnärlig ledare för Iceland Dance Company och har hyllats för sina danskreationer som framförts vid ledande konstfestivaler och på teatrar världen över.

AIŌN är ett samarbete mellan Iceland Dance Company, Islands symfoniorkester och Göteborgs Symfoniker. Iceland Dance Company är ett danskompani med nationellt ansvar för att utveckla, skapa och förnya modern dans på Island.

Ingår i Point Music Festival

Under Point Music Festival 23-26 maj får hela Göteborgs Konserthus en ny gestaltning. Med ljud, ljus och scenografi skapar vi en stämning där allt kan hända. En atmosfär där musik, dans, performance och andra konstformer möts på helt nya och oväntade sätt, och sveper med sig publiken rakt in i äventyret. Köp det festivalpass som passar dig bäst eller handplocka favoritföreställningarna!

AIŌN ingår i följande festivalpass: Point PassStora salen PassFriday Pass

Point Music Festival genomförs med stöd av Stenastiftelsen.

Inför ditt besök

Här hittar du all viktig information du kan tänkas behöva inför ditt besök på Point Music Festival.

Program


Medverkande


Anna-Maria Helsing dirigent

Iceland Dance Company dans

Charmene Pang dansare

Elín Signý Weywadt Ragnarsdóttir dansare

Erna Gunnarsdóttir dansare

Félix Urbina Alejandre dansare

Inga Huld Hákonardóttir dansare

Shota Inoue dansare

Tilly Sordat dansare

Una Björg Bjarnadóttir dansare

Anna Thorvaldsdottir kompositör

Erna Ómarsdottír koreograf

Pierre-Alain Giraud/Valdimar Jóhannsson videodesign

Valdimar Jóhannsson ljusdesign

Agnieszka Baranowska kostymdesign

Lovisa Ósk Gunnarsdóttir koreografassistent

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Läs mer i konsertmagasinet

Nr 3 2018-2019 Oj, oj, oj vilken säsong!

Nyfiken på vad nästa säsong erbjuder? Här ger vi några smakbitar...

Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter