Göteborgs Konserthus Från Portugal till Brasilien

Evenemanget har ägt rum. Världen i Konserthuset presenterar António Zambujo, som förenar musiken från södra Portugal med brasiliansk pop.

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stenhammarsalen
295 kr

Evenemanget har ägt rum

António Zambujo är en av Portugals mest nyskapande artister. Hans influenser inkluderar artister som Chet Baker, João Gilberto och Tom Waits, samt den portugisiska folkmusikstilen fado.

Tillsammans med sin stjärnkvintett upprätthåller han känslan av längtan och sorg i låtar som förenar musiken från södra Portugal med brasiliansk pop. Han gav förra året ett 30-tal utsålda konserter i Portugals ledande konserthus och hans två senaste album har sålt platina.

Förträff 23 september

Svensk-portugisiska föreningen på Hisingen bjuder in till förträff inför konserten. Det bjuds på traditionell portugisisk grönkålssoppa (Caldo Verde) till självkostnadspris och ett seminarium med fado-kännaren Vera Salgado Guita.

Världen i Konserthuset

Under vinjetten Världen i Konserthuset samlas konserter med artister från när och fjärran. Här ett smakprov på artister som gästar oss säsongen 2017-2018:

Medverkande

António Zambujo sång

Ricardo Cruz kontrabas

Bernardo Couto gitarr

José Miguel Conde klarinett

Joâo Moreira trumpet

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang