Prioritet Serneke Arena Årets största konsert: Gurrelieder

Evenemanget har ägt rum. Ett symfoniskt kärleksdrama med 350 musiker och sångare, dirigent Kent Nagano.

Speltid ca: 1 t 40 min ingen paus
400 kr Student 100 kr

Evenemanget har ägt rum

En skräckromantisk skildring mellan dröm och verklighet där den djärve Valdemar Atterdag riskerar allt för kärleken till Tove, men han får betala dyrt. Ett symfoniskt drama om kärleken som får allt att vibrera och stråla, om osaliga andar och den hotande domedagen samt framför allt om människans oupphörliga band till naturen.

Schönbergs väldiga kantat med 350 medverkande utspelar sig på slottet Gurre i Danmark och framförs av Göteborgs Symfoniker, musiker ur Bergens filharmoniska orkester, Göteborgs Symfonisk Kör, Orphei drängar samt sångsolister och recitatör. Dirigent är ingen mindre än Kent Nagano. Det blir musikdramatik på högsta nivå som får en ny dimension med livekonst på bildskärm av den franske animatören Grégoire Pont.

Konserten ges i Prioritet Serneke Arena i Kviberg, en lokal som är tillräckligt stor för alla medverkande samt en stor publik. Endast en konsert! Dörrarna öppnas kl 18, en timme innan konserten börjar.

Så hittar du till arenan >>

Restaurangen i Serneke Arena

Restaurangen på entréplan i Serneke Arena har öppet innan konserten, kl 16:00-19:00. Här serveras en tvårättersmeny för 249 kr/person, dryck tillkommer. Endast förbokningar.
Boka bord på tel 010-250 46 00 eller maila kvibergpark.se@sodexo.com.

PrioritetSernekeArena

Datoranimationerna

Grégoire Pont har lockat miljontals tittare på fransk tv där hans spännande animationer i kombination med klassisk musik nått en helt ny publik. Hans specialitet är liveanimationer som görs på plats med musikerna. Det blir ett fantastiskt samspel där klangerna får kropp och bilderna liv.

Grégoire Pont har gjort animerade framföranden av Prokofjevs Peter och vargen samt beställningsverk till muséet Louisiana i Danmark. Att animera live i två timmar kräver förstås ett ordentligt förarbete där väsentliga stämningar och skeenden kartläggs inför det stora äventyret. Här ett exempel på hans tidigare animeringar:

Rollbesättning

Valdemar: Simon O´Neill tenor (tidigare utannonserade Torsten Kerl har fått ställa in pga sjukdom)

Tove: Catherine Naglestad sopran

Skogsduvan: Mihoko Fujimura mezzosopran

Bonde: Petri Lindroos bas

Klaus Narr: Wolfgang Ablinger-Sperrhacke tenor

Barbara Sukowa: Recitatör

Program


Medverkande

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter