Göteborgs Konserthus Benedetti spelar Sjostakovitj

Evenemanget har ägt rum. Göteborgs Symfoniker, Thomas Søndergård Dirigent, Nicola Benedetti Violin

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stora salen
420 kr Student 100 kr Grupprabatt 30 kr/biljett (minst 15 personer)

Evenemanget har ägt rum

”Det var oerhört spännande att se och höra Nicola Benedetti i ett djärvt framförande som levde i kroppen och förenade violinens sensträngar med solistens nervsystem.” (Hilary Finch, The Times)

Djärvhet och nyfikenhet kännetecknar brittiska violinisten Nicola Benedetti, född i Skottland med rötter i Italien. Hon spelar lika gärna Vivaldis Årstiderna som ett nytt stycke av Turnage eller ett beställningsverk av jazztrumpetaren Wynton Marsalis. Dessutom spelar hon de stora violinkonserterna med de främsta, exempelvis Sjostakovitjs första violinkonsert med London Symphony Orchestra och Valerij Gergijev för en jättepublik på Trafalgar Square.

Samma konsert spelar hon i Göteborg där dirigenten Thomas Søndergaard också levererar Tjajkovskijs femte symfoni, den med det stora och ohöljt romantiska hornsolot.

Introduktion till konserten

Kostnadsfri introduktion en timme innan konsertstart med musiker från Symfonikerna.

Årets bästa skiva

Musikrevyn i SR P2 har utsett Nicola Benedettis skiva till bästa skivan under 2016! Här spelar hon bland annat Sjostakovitjs violinkonsert som vi får nöjet att höra live här i Göteborgs Konserthus.

ProgramPaus 25 min


Medverkande
Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter