Göteborgs Konserthus Ingmar Bergman 100 år

Evenemanget har ägt rum. Varifrån kommer musiken? Ett musikaliskt drömspel i Bergmans universum med livemusik av Symfonikerna, video och ljus under Göteborg Film Festival.

Speltid ca: 2 t 30 min inkl paus Scen: Stora salen
430 kr Student 100 kr Grupprabatt 40 kr/biljett (minst 15 personer)

Evenemanget har ägt rum

Svensk films demonregissör uppmärksammas på kulturscener världen över under 100-årsjubiléet 2018 och Göteborgs Symfoniker är med i leken. Välkommen till ett musikaliskt drömspel i Bergmans universum med livemusik, ljud och ljus i samband med Göteborg Film Festival.

Om filmen var Ingmar Bergmans yrke var musiken hans passion: den filosofiska frågan ”Varifrån kommer musiken?” som han ställde till Svenska folket i sitt sommarprat 2004 fascinerade honom genom hela livet och öppnade dörrarna till nya konstnärliga landvinningar och frågeställningar.

I detta allkonstverk närmar vi oss den mytomspunne regissören i ett drömspel med livemusik, video och ljus där såväl musiker som publik omfattas av Bergmans universum. Och av den eviga frågan – varifrån kommer musiken?

Bergmans djupa kärlek till musiken är föreställningens utgångspunkt. Här ryms kompositioner av bland andra Bach, Beethoven och Bruckner samt ett nykomponerat verk av tonsättaren Jüri Reinvere, som i många år var Bergmans förtrogne.

I pausen pågår en installation om människors tankar om musik i en kontemplativ form i konsertlokalen. Dröj kvar eller återvänd dit in när det passar dig.

Erbjudande

Abonnenter i Göteborg Konserthus och Filmfestivalens Plus-medlemmar får 100 kr rabatt och betalar endast 330 kr/biljett (ord pris 430 kr). Bokas i biljettkontoret 031-726 53 00.

#Bergman100

Använd gärna #Bergman100, firandets officiella hashtag, och låt oss tillsammans göra 2018 till ett fantastiskt år till minne av Ingmar Bergman!

Program

Bach Klaverkonsert nr 5, f-moll, Sats 2

Reinvere Through the Lens Darkly

Bach Fuga II .Allegro con moto ur Die Kunst der Fuge

Bach Canon I. Allegro assai ur Die Kunst der Fuge

Bach Klaverkonsert nr 5, f-moll, Allegro moderato

Bach Canon II. Allegro tranquilo ur Die Kunst der Fuge

Bach Fuge VII. Andantino ur Die Kunst der Fuge


Bach Air ur Orkestersvit D-dur

Paus 25 min

Bach Fuge XVI. Allegro Moderato ur Die Kunst der Fuge

Zender Der Leiermann ur Schuberts 'Winterreise', en komponerad interpretantion

Bach Affettuoso ur Brandenburgkonsert nr 5


Bach Canon III. Presto non troppo ur Die Kunst der Fuge

Bruckner Finale ur Symfoni nr 4 "Den romantiska"

Bach Klaverkonsert nr 5, f-moll, Sats 2

MedverkandeLaura Mikkola piano

Arnbjörg Danielsen regissör

Lene Juhl videokonstnär & rumsdesign

Kasper Stouenborg ljusdesign

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang