Göteborgs Konserthus Bobby McFerrin: Circlesongs

Evenemanget har ägt rum. Rösttrollkarlen möter unga lokala sångare i en suggestiv och fascinerande konsert. Vem kan någonsin glömma hans fantastiska ”Don´t worry be happy”?

Speltid ca: 1 t 30 min inkl paus Scen: Stora salen
330-490 kr Student 165-245 kr

Evenemanget har ägt rum

I projektet Circlesongs möter rösttrollkarlen Bobby McFerrin unga lokala sångare i en improviserad konsert, tillsammans med kören Gimme5. Gör dig beredd på en fascinerande upplevelse – vem kan någonsin glömma hans fantastiska ”Don´t worry be happy”?

Bobby McFerrin är utan tvekan en av vår tids mest spontana och mångsidiga artister. Han improviserar och läser noter med samma lediga elegans och skapar de mest häpnadsväckande klanger med en röst som sträcker sig över fyra oktaver. Vem kan glömma hans fantastiska ”Don´t worry be happy”?

När han inte musicerar med jazzgiganter som Herbie Hancock och Chick Corea dirigerar han Wiens filharmoniker. Men framförallt är Bobby McFerrin älskad av publiken – när han öppnar armarna är det få som kan låta bli att dras med i dansen.

Nu kommer han till Göteborg med projektet Circlesongs där han möter unga lokala sångare i en kreativ, improviserad konsert där de medverkande får utlopp för all sin fantasi. Sångare ur hans egna kör Gimme5 tänjer ytterligare på gränserna för vad man kan åstadkomma med den mänskliga rösten. Namnet Circlesongs kommer från metoden: sångarna står i en cirkel runt Bobby McFerrin som sjunger musikaliska motiv och fraser som tas upp av de olika sångarna. Resultatet är en suggestiv, hypnotisk och fascinerande musik.

Bobby McFerrins turné med Circlesongs går förutom till Göteborg också till Polen, USA, Kanada, Schweiz, Danmark, Frankrike och England. Han har förstås besökt Göteborg tidigare. 2004 gav han en av sina berömda solokonserter – helt ensam! – och framträdde också med Göteborgs Symfoniker som sångare och dirigent, inklusive ett gästspel i Oslo. Han dirigerade inte bara Mozart, Bernstein och Ravel utan sjöng också ena solostämman i en konsert för två celli av Vivaldi tillsammans med Symfonikernas stämledare Johan Stern!

Medverkande

Bobby McFerrin solist

Unga sångare från regionen

Gimme5 sånggrupp

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret