Göteborgs Konserthus Bodils bitar: Hannigan, Stravinsky och Rucklarens väg

Evenemanget har ägt rum. Bodil Asketorp, välkänd röst från P2, delar med sig av sin imponerande kunskapsbredd inom klassisk musik.

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stenhammarsalen
180-240 kr

Evenemanget har ägt rum

Bodil Asketorp, välkänd och trygg röst från P2 med imponerande kunskapsbredd
inom klassisk musik, berättar med insikt och engagemang om aktuell musik på Konserthuset i egna föreläsningsserien Bodils bitar. Kaffe och smörgås ingår i priset.

Här fördjupar vi oss i 1900-talskompositören Igor Stravinsky (1882-1971) med särskilt fokus på hans opera Rucklarens väg, som hade premiär i Venedig 1951. När musiken ska framföras hos oss i december är det i form av ett stort kärleksprojekt för dirigenten Barbara Hannigan.

Medverkande

Bodil Asketorp föreläsare

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Läs mer i bloggen

16 oktober 2018 Bakom kulisserna på Rucklarens väg

I december ger vi Stravinskys opera Rucklarens väg - i konserthusformat (semi-staged som det heter på engelska - där handlingen ska utspelas på samma scengolv som orkester och kör alltså). Ett spännande projekt utöver det vanliga – i alla fall i vårt hus!

Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang