Stadsbiblioteket Götaplatsen Carmina Burana i direktsändning

Evenemanget har ägt rum. Det mäktiga körverket streamas live till Stadsbiblioteket från Göteborgs Konserthus! Bonus: introduktion till Symfonikernas kommande säsong.

Arrangör: Stadsbiblioteket & Göteborgs Symfoniker

Evenemanget har ägt rum

Det mäktiga körverket Carmina Burana streamas live till Stadsbiblioteket från Göteborgs Konserthus! Ett sätt att uppleva Göteborgs Symfoniker och Göteborgs Symfoniska kör i närbild. Bonus: introduktion till Symfonikernas kommande säsong och eftermiddagens konsert.

Livesändningen görs via Symfonikernas TV-kanal GSOplay.

Program

Kl 14.00 Introduktion till Göteborgs Symfonikers kommande säsong och eftermiddagens konsert, med planeringschef Marco Feklistoff och publikutvecklare Eva Essvik.

Ca 15.00 Direktsändning från Göteborgs Konserthus: Carmina Burana med Göteborgs Symfoniker och Göteborgs Symfoniska Kör, dirigent Santtu-Matias Rouvali

Varmt välkomna till Stadsbiblioteket Götaplatsen!

Mer om Carmina Burana

Detta storslagna körverk erövrade världen efter uruppförandet i Tyskland 1936. Kompositören Carl Orff insåg att han med Carmina Burana (”Sånger från Beuren”) skapat något exceptionellt och konstaterade lakoniskt: ”Allt jag tidigare skrivit kan brännas. Det är med Carmina Burana mina samlade verk börjar.”

Dessa medeltida texter om livets vedermödor och nöjen – dobbel, kärlek, mat och dryck – hittades i en samling i klostret Beuren i Schweiz. Carl Orff fascinerades av de mustiga och innerliga folkdikterna och skapade musik som var lika suggestiv, direkt och kraftfull – musik som både ruskar om och rör hjärtat. Så följ med till krogen, se de trånandes lust och kärlek, hör den stekta svanens sång och våga ett spel hos fru Fortuna!

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter