Göteborgs Konserthus INSTÄLLT: Chalmers Sångkörs 150-årsjubileum!

Evenemanget har ägt rum. Alla biljetter återbetalas.

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stora salen Arrangör: Chalmers Sångkör
220 kr Student 150 kr

Evenemanget har ägt rum

Konserten med Chalmers Sångkör den 15 maj 2021 är inställd och alla biljetter återbetalas. 

Chalmers Sångkör är den äldsta och en av de största kårföreningarna inom Chalmers Studentkår. Sedan urminnes tider har Chalmeristen sjungit. Urkoristen klarade sin strupe redan 1870, och sedan dess har kören sjungit vid många olika tillfällen på Chalmers tekniska högskola, t ex. vid Valborg och studentkårens mösspåtagningar.

I år är det äntligen dags för Chalmers Sångkör att fira 150 år! Detta kommer märkas på olika sätt under året, men firandet kommer att kulminera helgen 22-24 maj 2020. Då slår vi på den stora trumman och håller en stor jubileumskonsert i Konserthuset!

Chalmers Sångkör består idag av tre delkörer – en damkör, manskör samt en kammarkör som tillsammans utgör ca 100 sångare! Vid jubileumskonserten kommer musik av bland annat Sven-Erik Johansson, Evert Taube och Benjamin Britten framföras.

Mer information om kören hittar ni på vår hemsida: Hemsida
Varmt välkomna att fira tillsammans med oss!

Medverkande

Mathias Harms – dirigent
Mathias är utbildad kördirigent vid Ljungskile Folkhögskola samt högskolan för scen och musik i Göteborg. Chalmers Manskör har han dirigerat sedan år 2004. Förutom Chalmers Manskör dirigerar han också kören Göteborgs Akademiska Kammarkör och nystartade Göteborgs Manskör samt vikarierar som ledare för Sankt Pauli Vokalensemble. Körsång är något Mathias intresserat sig för sedan unga år då han redan som sjuåring sjöng i Göteborgs Gosskör. Idag sjunger han tenor i Svenska Kammarkören sedan år 1998.

Sara Kollberg – dirigent
Sara är utbildad vid Högskolan för scen och musik i Göteborg, Birmingham Conservatoire, Kappelsbergs musikskola och Ljungskile folkhögskola. Därtill är hon gymnasielärare i sång och kör. Mellan 2006 och 2012 bodde Sara i England där hon först studerade och senare arbetade som sånglärare i Stratford-upon-Avon och i Birmingham, där hon också var sångerska i olika körer. Idag dirigerar Sara Chalmers Kammarkör sedan januari 2016 och utöver det leder hon Göteborgs Universitets damkör Stella Academica. På fritiden sjunger hon i kören Göteborg a Cappella.

Kristina Nelson – dirigent
Kristina är utbildad till kantor vid Oskarshamns folkhögskola och till körmagister vid Högskolan för scen och musik i Göteborg. Sedan kantorsexamen 2004 har hon varit körledare för olika sorters körer; från barn- och ungdomskörer till sångensembler, gospelkörer och olika sorters blandade vuxenkörer. Hon har ett intresse för att arrangera till de olika körerna hon leder. Idag arbetar hon som kyrkomusiker i Sävedalen och dirigerar Chalmers Damkör sedan november 2016. På fritiden sjunger hos i kören Göteborg a Cappella. Hon gillar även friluftsliv, träning och att resa när tillfälle ges.

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter