Göteborgs Konserthus Nytt kapitel för Chapter Two

Evenemanget har ägt rum. Fingertoppskänsla och gränslös kärlek till jazz, soul och pop med Nils Landgren och Johan Norberg.

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stenhammarsalen
330-410 kr Student 165-205 kr

Evenemanget har ägt rum

De rör sig fritt mellan jazz, soul och pop. Allt tar Nils Landgren och Johan Norberg sig an med den fingertoppskänsla som gjort dem till två av Sveriges mest eftersökta musiker. Tillsammans är de Chapter Two, duon som gör varje låt till sin egen.

Var för sig har de lysande karriärer. Trombonisten och sångaren Nils Landgren är med grupperna Funk Unit och 4Wheel Drive en stadig gäst på Europas konserthus och jazzklubbar. Gitarristen och producenten Johan Norberg har ett cv som rymmer så vitt skilda namn som Jonas Knutsson, Eva Dahlgren, Cornelis Vreeswijk, Monica Zetterlund, Sven-Bertil Taube och Svante Thuresson.

Här möts de två i sin gränslösa kärlek till jazzen, soulen och popen. För Chapter Two är allt Musik, musik de sätter sin egen omisskännliga prägel på.

Provlyssna

Konstverk i foajén

I anslutning till konserten visas konstverket Pixilation (2019) av tonsättaren Johan Svensson, komponerat för två keyboards, ljus och samplingar och speciellt anpassat för Göteborgs konserthusfoajé. Tätt sammankopplade ljud- och ljuskällor skapar sammanflätade animationssekvenser som utvecklar sig över tid på insidan av ljustäta tält. Låt dig omslutas av mörker och upplev hur basfrekvenserna fyller rummet.

Installationen innehåller blinkande lampor och stroboskop.

Måndag 20 mars 2023: Evenemanget slutar ca kl 21.30

Medverkande

Chapter Two

Nils Landgren trombon

Johan Norberg gitarr

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Läs mer i konsertmagasinet

Nr 3 2022-2023 7 frågor: Johan Norberg

I mars 2023 besöker han Konserthuset för att spela med Nils Landgren i gemensamma duon Chapter Two.

Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter