Göteborgs Konserthus En harpkvartett av vänner

Evenemanget har ägt rum. Fyra unga lovande harpister tar plats i Stenhammarsalen och bjuder på sköna harmonier från några av 1900-talets främsta tonsättare. Konserten ingår i Harpfestivalen som pågår i Göteborgs Konserthus 17-19 maj.

Speltid ca: 1 t inkl paus Scen: Stenhammarsalen
20 kr

Evenemanget har ägt rum

Den franska romantikern Gabriel Fauré älskade harpan och tog tillvara på instrumentets hela register. Hans Impromptu är en sann virtuos utmaning. Tvärs över engelska kanalen blev harpan några decennier senare Benjamin Brittens favoritinstrument när det gällde att skapa nya klanger. Hans harpsvit är komponerad 1969. Som mycket av Brittens musik är sviten skriven till en vän, harpisten Osian Ellis, och avslutas med en walesisk visa.

Konserten kröns av ett nyskrivet verk av den unga danska kompositören och violinisten Sofie Meyer. Kvartetten vi hör vid denna konsert består av fyra vänner som alla studerat vid Högskolan för Scen och Musik vid Göteborgs Universitet. Claire Moncharmont, ursprungligen från Frankrike, och Tanne Harder spelar regelbundet med både Göteborgs Symfoniker och Kungliga Filharmonikerna.

En del av Harpfestivalen

Konserten ingår i Harpfestivalen som pågår i Göteborgs Konserthus 17-19 maj – ett unikt tillfälle att lära känna detta vackra och mytomspunna instrument. Biljettpriset för kammarkonserterna ligger på 20-40 kr/konsert så passa på att frossa!

Provlyssna

Lär känna de klassiska verken.

Program

Fauré Impromptu 9 min

Hindemith Sonat för harpa 13 min

Meyer Kagemi

Britten Harpsvit 13 min

Torsdag 18 maj 2023: Evenemanget slutar ca kl 14.00

Medverkande

Claire Moncharmont harpa

Malin Kjellgren harpa

Tanne Harder harpa

Sanni Korpelainen harpa

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Kontrabasisten Jenny Rydeberg spelar på sitt instrument i ett rött sammetsrum

Ge ditt liv konsertmagi!

Ett abonnemang i Göteborgs Konserthus ger dig oförglömliga upplevelser och rabatterat biljettpris. Dessutom många andra att dela upplevelserna med.

Abonnemang 2023-2024