Ebba Forsberg Ebba Forsberg

Göteborgs Konserthus Ebba Forsberg & Ångmaskinen

Ebba Forsberg är en av Sveriges stora sångerskor med en röst som ger tyngd, allvar och trovärdighet åt texterna

Speltid ca: 1 t 50 min Scen: Stenhammarsalen Arrangör: Ångmaskinen musikproduktion
515 kr
Information från Ångmaskinen musikproduktion:
Ebba Forsberg är en av Sveriges stora sångerskor med en röst som ger tyngd, allvar och trovärdighet åt texterna. Hon har under sin karriär gett ut flera kritikerrosade album fråndebuten ”Been There” 1997 med eget material, som gavs ut av Madonnas skivbolag Maverick, följt av ytterligare sju album varav tre med personliga tolkningar av Bob Dylan, Leonard Cohen och Tom Waits. Den senaste plattan tillsammans med Mikael Wiehe var ”Med kropp och själ” 2019. 

Hösten 2022 gjorde Ebba ett tiotal mycket uppskattade konserter där hon återvände till de egenskrivna materialet. Nytt album kommer våren 2023 ”Ebba tolkar Ebba – Live”.

På denna konsert kommer Ebba att framföra eget material såväl som Ebbas mycket vackra och kritikerrosade tolkningar av Bob Dylan, Leonard Cohen och Tom Waits.

Det är vackert, naket och skört.

 

Ångmaskinen består av Johan Aronsson, Marcus Holm, Rey-Ove Karlén, Lars Mattsson, Roger Myrehag.

 

”Sällan har jag hört en lika varm ljudbild. Oavsett om det rör sig om Alannah Myles-doftande bluespop som i ’Keep it plain’, countrydoftande gospel som i ’Lost count’ eller avskalade pianoballader som i ’Folded into the grass’. En lugnande tröst åt all den sorg som genomsyrar Ebbas vemodiga sånger.”
Rick Titrö, HYMN, Malmö

 

”Som hon däckar mig…
Ebba Forsberg dramatiserar, deklamerar och sjunger…
…betonar ord och rytm så annorlunda och eget.”
Bengt Eriksson, Ystads Allehanda

 

”Ångmaskinen är i sanning en musikalisk maskin som utan avbrott och till synes lekande lätt ångar genom genreväxlingarna”
/Marina Johansson, Säffle tidning

 

 

 
Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Kontrabasisten Jenny Rydeberg spelar på sitt instrument i ett rött sammetsrum

Ge ditt liv konsertmagi!

Ett abonnemang i Göteborgs Konserthus ger dig oförglömliga upplevelser och rabatterat biljettpris. Dessutom många andra att dela upplevelserna med.

Abonnemang 2023-2024