Göteborgs Konserthus En vinterfärd med Peter Mattei

Evenemanget har ägt rum. Kammarkonsert: Peter Mattei baryton, Lars David Nilsson piano

Speltid ca: 1 t 15 min ingen paus Scen: Stenhammarsalen
190-260 kr Student 95-130 kr

Evenemanget har ägt rum

Schuberts mästerverk med oförliknelige Peter Mattei låter som en drömkombination. 24 sånger som speglar livets alla skeden från kärlekslycka och svek till drömmar och den slutliga vandringen mot mörker och kyla.

Med klassiker som Linden till den avslutande Der Leiermann som i den kalla och ödsliga vinterkvällen spelar på sin vevlira. Schubert överträffade sig själv i Winterreise som hör till sångkonstens viktigaste bidrag. Här finns ett ojämförbart spektrum av känslor och Peter Mattei är med sin operaerfarenhet och hudlösa gestaltning mannen att spegla alla nyanser och sinneslägen i detta rika verk.

Två veckor efter att Schubert gjort de sista justeringarna av sångerna avled han i en smal träsäng hemma hos sin bror en kall höstdag den 19 november 1828.

Tips om extrakonsert

Hann du inte få biljett till konserten innan den blev utsåld eller vill du ha ännu mer Peter Mattei? Eftersom vi inte haft plats i Konserthuset för att sätta in en extrakonsert så är vi glada att Kammarmusikklubben Teatergatan 20 haft den möjligheten. Tisdag 25 september kl 20.00 ger Peter Mattei och Lars David Nilsson en extrakonsert i deras lokaler med Winterreise på programmet.

Biljetter köps på plats i dörren (ordinarie pris 190 kr, student 95 kr). Teatergatan Restaurang & Bar öppnar redan kl 18.00. För att försäkra dig om en bra plats, kom i god tid och boka bord om du vill äta före/efter konserten.

Program


Medverkande

Peter Mattei baryton


Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang