Göteborgs Konserthus Fadimegalan 2017 Göteborg

Evenemanget har ägt rum. Med Ann Heberlein, Motvind, Devin Rexvid, Jesper Odelberg, Lisbeth Sundén Andersson, Sue Sergel, representanter från Gapf m.fl.

Speltid ca: 4 t inkl paus Scen: Stenhammarsalen Arrangör: Riksorganisationen GAPF – Glöm aldrig Pela och Fadime
145 kr

Evenemanget har ägt rum

Svensk lag eller dubbla rättssystem?
Riksorganisationen GAPF – Glöm Aldrig Pela och Fadime arrangerar för första gången en galakväll i Göteborg med musiker, föreläsare och mingel för att uppmärksamma det pågående våldet och förtrycket av unga flickor och kvinnor i Sverige och Göteborg.

2016 genomförde VHEK (Varken hora eller kuvad) en undersökning av 1 200 ungdomar i Göteborgs förorter. Undersökning visar att 78 % flickorna är hårt kontrollerade av sina familjer medan pojkar tillåts leva i frihet. Tusentals flickor och kvinnor födda och uppvuxna i Göteborg får alltså inte bli kära i vem de vill, de får inte umgås med pojkar, de riskerar bli bortgifta och familjen kontrollerar varje steg de tar.
Du kommer att möta föreläsare som delar med sig av sina personliga erfarenheter av hedersförtryck och offentliga personer som ger röst för Sveriges sekulära samhälle, vår jämställdhet och jämlikhet. I pausen, innan och efter föreställning kan du ställa frågor och samtala med våra föreläsare och representanter från GAPF.
Talare är Devin Rexvid, samhällsdebattör och fil. dr i socialt arbete. Ann Heberlein, kulturskribent, svensk författare och teologie doktor i etik. Från GAPF kommer en uppskattad och omskriven talare med egna erfarenheter av hedersvåld. Lisbeth Sundén Andersson, riksdagsledamot (M) kommer presentera organisationen VHEKs kartläggning av det hedersrelaterade förtrycket i Göteborgs kallad ”Tolvhundra”. Helene Bergman, journalist, författare/krönikör och Goodwillambassadör GAPF 2016 medverkar också.
Artister på Fadimegalan är Jesper Odelberg, Motvind, det kompromisslösa rockbandet från Göteborgs förorter som sedan mer än 40 år alltid stått på de utsattas sida. Sue Sergel, tjejen från Liverpool som satte bo i Göteborg och som tagit ställning mot hedersvåld bl.a. genom sin sång om Fadime som hon kommer att framföra under kvällen.
Moderator Annelie Egestam kommer att lotsa oss genom kvällen.
Varmt välkomna!
Riksorganisationen GAPF – Glöm Aldrig Pela och Fadime
www.gapf.se
Insläpp från kl 17.00 med möjlighet att träffa GAPFs representanter
På scen 18.00-21.00 ca

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter