Göteborgs Konserthus De gåtfulla vännerna

Evenemanget har ägt rum. Familjekonsert: historien om Elgars nära och kära och en festlig bulldog tecknas live av Grégoire Pont till Symfonikernas färggranna klanger. Presentatör: Klara Zimmergren.

Speltid ca: 40 min ingen paus Scen: Stora salen
190 kr Student 100 kr Barn 60 kr

Evenemanget har ägt rum

Edward Elgars Enigmavariationer är en serie stycken om Elgars nära och kära och en festlig bulldog. De spelas samtidigt som den franske illustratören Grégoire Pont tecknar live på filmduk.

Med Ponts eleganta penna, Göteborgs Symfonikers färggranna instrument och Klara Zimmergrens timing ser vi fram emot en upplevelse för både små och stora ögon och öron.

Grégoire Pont

Franske illustratören och animatören Grégoire Ponts specialité i musiksammanhang är att han tecknar live under konserterna – bilder som i realtid växer fram inför publikens ögon. Detta har Göteborgs Symfonikers publik kunnat uppleva i uppsättningen av Gurrelieder 2016 och nu i barnföreställningen De gåtfulla vännerna. Han har också illustrerat profilbilderna för Symfonikernas samtliga barnkonserter säsongen 2017-2018. I perioden 17 april-14 maj hänger en utställning med hans bilder på väggen vid vinbaren i Stora salens foajé.

Klara Zimmergren

Klara Zimmergren är en svensk komiker, skådespelare och programledare i radio (Bossanova, Roll on, P3 Apelsin med mera) och TV (Djursjukhuset, Vi i Femman med mera). Hon är kanske främst känd från humorduon Mia och Klara.

Program

Elgar Enigmavariationerna

Medverkande


Anna-Maria Helsing dirigent


Klara Zimmergren presentatör

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret