Göteborgs Konserthus Familjekonsert: Bamse och häxans dotter

Evenemanget har ägt rum. Ett nytt magiskt filmäventyr med livemusik av Göteborgs Symfoniker.

Speltid ca: 1 t 3 min Scen: Stora salen
180 kr Student 100 kr Barn 50 kr

Evenemanget har ägt rum

En helt ny film med världens starkaste och snällaste björn till mäktig livemusik av Symfonikerna!

I uppföljaren till Bamse och Tjuvstaden blir det äventyr och spänning när girige Krösus Sork hittar guld i bävrarnas damm och vill riva upp deras hem för att komma åt skatten. Bamse och häxans dotter är ett magiskt äventyr om och med Bamse, Skalman, Lille Skutt och en ny liten tjej, Lova – häxans dotter. Filmmusiken spelas live av Göteborgs Symfoniker i magnifika Stora salen.

Rösta på oss!

Bamse och häxans dotter är Guldbagge-nominerad i kategorin ”biopublikens pris”. Hjälp filmen att vinna genom att rösta på oss på tel 099-21102 eller smsa bio2 till 72211. De två andra nominerade filmerna är Hundraettåringen som försvann och Morran och Tobias.

Provspela instrument

Windcorp och Tonbyggaren är på plats med fioler och blåsinstrument för den som vill prova ett instrument i samband med konserten. De finns på plats kl 13.00-15.00 och 16.00-17.00.

Så spelades musiken in

Filmmusiken spelades in i en studio på Artisten i Göteborg under några varma sommardagar i augusti 2016. I filmen kan du se hur det gick till.

Program

Henrik Lörstad har skrivit musiken till den nya filmen Bamse och häxans dotter. Han är en klassiskt skolad kompositör som rör sig lika hemtamt i den klassiska musiken som i den moderna, och han drar sig inte för att blanda. Filmmakare som vill ha känslostarka och hänförande toner söker sig gärna till Henrik Lörstad. Han skrev musiken till Bamse och tjuvstaden, den första långfilmen från 2014, och har bland annat komponerat musik till julkalendern Mysteriet på Greveholm II, Wallander-filmen Pyramiden, SVT-serien I Anneli med Sissela Benn och Mannen under trappan (SVT) som nominerades till årets tv-drama vid Kristallen-galan.

Medverkande

Göteborgs Symfoniker har kallats "En av världens mest formidabla orkestrar" av The Guardian och har turnerat i USA, Europa, Japan och Fjärran östern samt gästspelat i de viktigaste konserthusen och på de stora festivalerna runt om i världen. Sedan 2013 är den respekterade och efterfrågade amerikanen Kent Nagano förste gästdirigent för Göteborgs Symfoniker. Han ledde Symfonikerna på framgångsrika turnéer till Kina och Tyskland 2015. Göteborgs Symfoniker driver också en omfattande verksamhet för barn, inklusive det årliga musiklägret Side by Side by El Sistema, samt erbjuder digitala livekonserter på gsoplay.se. Dessa konserter kan också ses på mobiler och surfplattor via egna appar. Hösten 2017 inträder finske Santtu-Matias Rouvali som orkesterns chefdirigent. Göteborgs Symfoniker är en del av Västra Götalandsregionen och ger varje år 100-talet konserter i Göteborgs Konserthus som är berömt för sin fina akustik. Orkestern bildades 1905 och består idag av 109 musiker. Wilhelm Stenhammar, landets store tonsättare under 1900-talets början, var orkesterns chefdirigent 1907-1922. Han gav tidigt orkestern en stark nordisk profil och bjöd in kollegerna Carl Nielsen och Jean Sibelius till Göteborgs Symfoniker. Efter Stenhammar kom viktiga chefdirigenter som Tor Mann, Sergiu Comissiona, Sixten Ehrling och Charles Dutoit. Under dirigenten Neeme Järvis ledning 1982-2004 gjorde Symfonikerna en rad internationella turnéer samt ett 100-tal skivinspelningar och etablerade sig bland Europas främsta orkestrar. Detta ledde till att Göteborgs Symfoniker 1997 utsågs till Sveriges Nationalorkester. Under fem år som orkesterns chefdirigent 2007-2012 framträdde Gustavo Dudamel med Göteborgs Symfoniker bland annat vid BBC Proms och i Musikverein i Wien. Långvariga samarbeten med skivbolagen Deutsche Grammophon och svenska BIS har resulterat i fler än hundra skivor. Under senare tid har Göteborgs Symfoniker gjort ett flertal inspelningar för Chandos, senast en cykel med Kurt Atterbergs samlade symfonier med Neeme Järvi som dirigent.

Josef Rhedin är en erfaren orkesterdirigent som arbetat mycket med musikal, bland annat Chess och Mamma Mia! av Björn och Benny. Han har samarbetat med Göteborgs Symfoniker i projekt som Popical-konserten med Nina Persson och populärproduktionen Mera Maria Möller!. Josef Rhedin har dirigerat ett flertal musikaler, operor, symfonikonserter samt arbetat med inspelningsprojekt. Bland artister han samarbetat med finns Robyn, Helen Sjöholm och Erika Sunnegårdh.

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret