Göteborgs Konserthus Familjekonsert: Familjens Juljubel

Evenemanget har ägt rum. Mys, glädje och bjällerklang! En stämningsfull och glittrig julkonsert med Göteborgs Symfonikers Brassensemble, Vokalensemble och Göteborgs Nya Flickkör i storslagna Stora salen.

Speltid ca: 1 t Scen: Stora salen
190-260 kr Barn 95-130 kr Student 95-130 kr

Evenemanget har ägt rum

Med Familjens Juljubel blir det lika delar mys, glädje och bjällerklang. Precis som värmen från den sprakande brasan sätter musiken ung som gammal i skön julstämning. Det bjuds på allt från Bach till slädfärder i en stämningsfull och glittrig julkonsert med Göteborgs Symfonikers Brassensemble, Vokalensemble och Göteborgs Nya Flickkör i storslagna Stora salen.

Alla är välkomna att lyssna på våra vackert inslagna ljudpaket som varar ända till påska! Solist är Sara Trobäck från Göteborgs Symfoniker, presentatör Måns Pär Fogelberg och dirigent Birgitta Mannerström-Molin.

Provlyssna

Lär känna musiken.

Titta in i Göteborgs Konserthus

Program

J S Bach Brandenburgkonsert nr 3 (arr Christopher Mowat) 7 min

Trad. Deck The Halls (arr John Rutter) 2 min

Sandström Det är en ros ursprungen 2 min

Moraeus Koppången (arr Christoffer Nobin) 4 min

Trad. Ding dong! Merrily on high (arr Göran Bejstam) 2 min

Trad. Kalle klockan tre (arr Hans Bodin) 10 min

Wade Dagen är kommen (arr David Willcock) 4 min

Anderson Slädfärden (arr Hans Bodin) 3 min

Nordqvist Jul, jul strålande jul 3 min

Adam O, helga natt (arr Tormod Tvete Vik) 4 min

Medverkande

Göteborgs Symfonikers brassensemble

Birgitta Mannerström-Molin är kördirigent och sångpedagog. Hon undervisar även på Högskolan för scen och musik i Göteborg och är engagerad som kurshållare och kördirigent på riksnivå. Hon har också varit med i uppbyggnaden av El Sistema i Sverige och är dirigent och konstnärlig rådgivare för ett av världens största musikläger för unga: Side by Side by El Sistema som genomförs varje år av Göteborgs Symfoniker. 2016 blev Birgitta Mannerström-Molin utsedd till årets barn- och ungdomskörledare i Sverige.

Göteborgs Symfonikers Vokalensemble består av tolv skickliga, hängivna och yrkesverksamma sångare som kommer att utgöra en aktiv kärna i Göteborgs Symfoniska Kör med ambitionen att utforska körsångens konstnärliga möjligheter. Förutom verksamheten med Göteborgs Symfoniska Kör som ger ett flertal konserter med Göteborgs Symfoniker varje säsong framträder ensemblen också på egen hand med varierade program som visar dess bredd och mångsidighet.

Göteborgs Nya Flickkör kör

Måns Pär Fogelberg presentatör

Sedan 2002 är Sara Trobäck förste konsertmästare i Göteborgs Symfoniker. Hon har studerat för Tibor Fülep på Musikhögskolan i Göteborg och för György Pauk på Royal Academy of Music i London. I samband med sin examenskonsert 2001 erhöll hon akademins prestigefyllda Professional Diploma och Dove-priset. Sara Trobäck har även deltagit i mästarkurser för Lord Yehudi Menuhin, Ruggiero Ricci och Joshua Bell och brittisk tv filmade ett spännande musikaliskt möte mellan henne och den ryske violinvirtuosen Maxim Vengerov. Som solist har hon bland annat framträtt med Göteborgs Symfoniker, Svenska kammarorkestern, Stockholm sinfonietta och Helsingborgs symfoniorkester. 2010 uruppförde hon en violinkonsert av Johannes Jansson som tillägnats henne och Göteborgs Symfoniker. Londondebuten skedde sommaren 1999 då hon framförde Tjajkovskijs violinkonsert med London Soloists i St Martin-in-the-Fields. Sara Trobäck har även konserterat i Skottland, Tyskland, Frankrike, Spanien, Portugal och Kina. 2002 bildade Sara tillsammans med solocellisten Claes Gunnarsson och pianisten Per Lundberg Trio Poseidon. Trion har spelat in två cd varav en med Göteborgs Symfoniker och Neeme Järvi, Beethovens trippelkonsert. Sara Trobäck spelar på en Giovanni Battista Guadagnini som lånas ut av Järnåkerfonden.

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret