Göteborgs Konserthus Familjekonsert: Till fots

Evenemanget har ägt rum. En musikberättelse med Symfonikerna och en stor barnkör om att lämna det som en gång var ”hemma”.

Speltid ca: 50 min ingen paus Scen: Stora salen
180 kr Student 100 kr Barn 50 kr

Evenemanget har ägt rum

En musikberättelse med Symfonikerna och en stor barnkör om att lämna det som en gång var ”hemma” – att gå mot något okänt för att fly något obeskrivligt. Om skavsår, hemlängtan och nya upptäckter. Och bli inte förvånad om viss musik vi får höra också har vandrat långt…

Till fots har skapats med människor som har just den erfarenheten – människor som precis anlänt till vårt land eller som kom hit för flera år sedan. Berättelsen om förflyttning finns även inom vårt eget land och att komma ny till en plats kan vi människor alla känna igen. I de här berättelserna ryms vemodet, hoppet om en bättre framtid och minnet av mormors bästa bus.

Kören består av kulturskoleelever från Göteborgs olika stadsdelar och kören ”En stund på jorden” med barn från Styrsö och nyanlända barn från Göteborgs västra delar. Solist är oud-spelaren Ahmad Al-Khatib som är född i Jordanien av landsflyktiga palestinier. Sedan 2004 bor han i Sverige och är lärare på Högskolan för scen och musik.

Provspela instrument

Windcorp och Tonbyggaren är på plats med fioler och blåsinstrument för den som vill prova ett instrument i samband med konserten.

Konserten spelas också som skolkonsert.

Program

Trad. Härlig är jorden 2 min

Fjellheim Eatnemen Vuelie 2 min

Pettersson En gång regnade det barn 3 min

Davis Mona Lisa overdrive 3 min

Mahler Adagietto ur Symfoni nr 5 4 min

Edvardson Min familj 3 min

Berg Drömmarna 3 min

Tvete Vik Hope ur Suite for Hope 2 min

Bryngelsson Språkets ljus ur Min väg 3 min

Grieg Morgonstämning ur Peer Gynt 4 min

Pourkarim En stund på jorden 4 min

Medverkande


Katarina Andreasson dirigent

Ahmad Al Khatib solist

Elever från Kulturskolan Göteborg kör


Frågor? Hör av dig till biljettkontoret