Göteborgs Konserthus FeminEast 2019: Tusenårig kvinna

Evenemanget har ägt rum. FeminEast riktar ljuset mot unika kvinnliga röster. Tusenårig kvinna är en gripande monolog med iranska skådespelerskan Sara Rasulzadehom baserad på tusenåriga gravida kvinnliga karaktärer.

Speltid ca: 1 t 30 min ingen paus Scen: Stenhammarsalen
190-260 kr Student 95-130 kr

Evenemanget har ägt rum

FeminEast riktar ljuset mot unika kvinnliga röster. Tusenårig kvinna är en gripande monolog på persiska med iranska skådespelerskan Sara Rasulzadehom kvinnors havandeskap, kamp och smärta genom seklen.

En stark och högaktuell monolog baserad på tusenåriga gravida kvinnliga karaktärer från olika delar av Mellanöstern. En resa genom områden berikade med tusenåriga konstformer men som samtidigt alltid drabbats av krig och våld.

Monologen visar genom sina gripande berättelser hur kvinnor har burit denna smärta på sina axlar, men hur de samtidigt med styrka sökt sig framåt för att ta skapa fred på denna del av jorden. Föreställningen framförs av den lovande iranska skådespelerskan Sara Rasulzadeh till toner av den iranska instrumentalisten Ali Ghamsari. Duon ackompanjeras av slagverkaren Hiva Khatib.

FeminEast – med musiken som kraft

I en oförglömlig konsertserie riktar FeminEast ljuset mot unika kvinnliga röster. Kvinnor som traditionellt inte har samma förutsättningar som män. Vars röster inte hörs lika högt. Men scenkonst har en kraft. En förmåga att förändra. Genom konsten verkar de för frihet och skapar utrymmet för den förändringen. I en värld där alla inte har samma förutsättningar, påminner de publiken om scenkonstens potential.

FeminEast bjuder i år på en unik artistkavalkad med fantastiska uppträdanden och träffsäkra musikaliska upplevelser. Allt från traditionella uråldriga musikstilar, klassisk arabisk och persisk musik till post-progressiv jazz och funk. Konserterna är en del av Riksteaterns årliga återkommande temasatsning Voices of Change, som gästar Göteborgs Konserthus den 29 november-1 december 2019.

Medverkande

Sara Rasulzadehom

Ali Ghamsari

Hiva Khatib

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang