Göteborgs Konserthus Filmfestivalen: Körkarlen

Evenemanget har ägt rum. Filmklassikern visas med liveorkester - helt ny musik av Mats Larsson Gothe!

Speltid ca: 1 t 46 min ingen paus Scen: Stora Salen
420 kr Student 100 kr Barn 50 kr

Evenemanget har ägt rum

Med sina teman om den ovillkorliga kärleken, fattigdomens råhet och livets prövningar för människor i utkanterna av ett samhälle där döden ständigt hotar är filmklassikern högst aktuell. I denna version visas den till helt ny musik av Mats Larsson Gothe – spelad live av Göteborgs Symfoniker.

”Körkarlen är den bästa film som någonsin gjorts” sade Charlie Chaplin och Ingmar Bergman fick ett minne för livet: ”Jag skakades djupt av filmen och slogs av dess enorma kraft”. 2012 utsågs Körkarlen till den bästa svenska filmen någonsin i filmtidskriften FLMs kritikeromröstning.

Körkarlen är ursprungligen en roman från 1912 av Selma Lagerlöf. När Lagerlöf började skriva boken, kallade hon den för sin ”Christmas Carol” med hänvisning till Charles Dickens historia.

Erbjudande

Abonnenter i Göteborg Konserthus och Filmfestivalens Plus-medlemmar betalar endast 320 kr/biljett (ord pris 420 kr). Bokas i biljettkontoret 031-726 53 00.

Följ kompositören Mats Larsson Gothes videodagbok, där han visar hur musiken till Körkarlen växer fram steg för steg.

Produktionen görs i samarbete med
Göteborg Film Festival

Program


MedverkandeFrågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter