Göteborgs Konserthus Final i Polstjärnepriset

Evenemanget har ägt rum. Bered dig på en nervkittlande eftermiddag vid årets gastkramande finalkonsert! Fri entré.

Speltid ca: 2 t 30 min inkl paus Scen: Stora salen
Fri entré

Evenemanget har ägt rum

Nu är det dags: efter tre uttagningar har fyra unga musiker i åldern 14-18 år röstats fram till ännu en gastkramande final i Polstjärnepriset, som också är en konsert.

Innan paus spelar de fyra finalisterna var sitt stycke tillsammans med Göteborgs Symfoniker. Efter paus spelar merparten av de unga musikerna som varit med i tävlingen tillsammans med Symfonikerna. Och så koras så klart årets vinnare av det prestigefyllda priset, som också ger vinnaren 50 000 kr, en kurs på Musikakademi Vänersborg, samt chansen att representera Sverige i den stora europeiska tävlingen Eurovision Young Musicians.

Bered dig på en nervkittlande eftermiddag.
Det är fri entré.

Följ Polstjärnepriset på facebook för att hålla dig uppdaterad fram till finalen.

Om Polstjärnepriset

Polstjärnepriset är lika med kurs och tävling i musik. Under höstlovet samlas omkring 50 kursdeltagare och 22 tävlande i Vänersborg för att spela ihop sig i ensembler och orkestrar samt att finslipa sin teknik med coacher från Göteborgs Symfoniker, Sveriges Radios symfoniorkester och Kungliga filharmonikerna. En rad andra artister och pedagoger med stor internationell erfarenhet är också med för att ge maximal peppning till deltagarna. De unga musikerna kommer från hela landet och är i åldern 14-18 år.

Efter samlingen på höstlovet återkommer de i början av januari till Vänersborg, där det arrangeras dels mästarklasser och dels uttagningar till tävlingen Polstjärnepriset. Först väljs åtta kandidater ut och i en andra omgång får fyra finalister tävla mot varandra i en slutlig finalomgång. Och det är just denna finalomgång som går av stapeln i Göteborgs Konserthus.

Så här såg det ut då förra årets vinnare – Alva Holm – spelade tillsammans med Göteborgs Symfoniker:

Polstjärnepriset arrangeras av Vänersborgs kommun i samarbete med Göteborgs Symfoniker och flera lokala, regionala och nationella samarbetspartners.

Program

Bach Fuga ur soloviolinsonat g-moll 6 min

Weber Concertino för klarinett och orkester 10 min

Mozart ur Oboekonsert, C-dur, K. 285d [314] 14 min

Pierné ur Konsertstycke op.39 12 min


Paus 25 min

Verdi Uvertyr till Ödets makt 8 min

Dukas Fanfar ur La Péri 2 min

Medverkande


Rumon Gamba dirigent


Alva Holm violin

Henrik von Sydow presentatör

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret