Göteborgs Konserthus INSTÄLLT: Från en kille till en annan

Evenemanget har ägt rum. Föreläsare: Atilla Yoldas

Speltid ca: 2 t 30 min inkl paus Scen: Stenhammarsalen Arrangör: Atikko AB
390-490 kr

Evenemanget har ägt rum

Från en kille till en annan baseras på Atilla Yoldas nysläppta bok ”Mansboken – från en kille till en annan”. Föreläsningen är formad runt frågor som rör bland annat sex, relationer, våld, psykisk ohälsa, kvinnosyn och homofobi. Ta del av personliga upplevelser av machokultur från en ung man som själv vuxit upp i och med dessa destruktiva normer, där han talar om hur det hämmar killar och skadar deras omgivning.

Atilla tar med dig på en upplevelse som seglar mellan personliga erfarenheter, fakta och övningar. Där den gemensamma nämnaren är machokultur – dess uppbyggnad och negativa konsekvenser. Han bjuder på en underhållande kväll som samtidigt grundar för ifrågasättandet av de destruktiva normer som finns runtom oss.

Om Atilla

Atilla Yoldas är en prisad och uppmärksammad journalist, aktivist och bloggare på sina hjärtefrågor som antirasism, jämställdhet och att motverka destruktiva machonormer. Han driver ofta och gärna debatter i sina sociala medier samt skriver insiktsfulla och träffsäkra krönikor för Expressen.

Han är född i Norrköping men bor och verkar i Stockholm har varit verksam som journalist i sju år. Atilla Yoldas imponerande engagemang har lett till nomineringar och utmärkelser som ”Årets nätängel” 2018, ”En av framtidens unga makthavare” 2017 och vann ”Årets Nätängel” 2019.

Varmt välkommen den 15 september!

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter