Göteborgs Konserthus Frida Hyvönen

Evenemanget har ägt rum. Support: Naoko Sakata

Scen: Stora Salen Arrangör: Luger & KB West
395 kr

Evenemanget har ägt rum

Med det senaste vida hyllade albumet ”Dream of Independence” i ryggen ger sig Frida Hyvönen ut på en omfattande vårturné som gör stopp på Göteborgs Konserthus!

Med senaste albumet ”Dream of Independence” i ryggen ger sig Frida Hyvönen ut på en omfattande vårturné!

 

Kan du vara en individ och samtidigt ingå i en flock? Är att leda och följa varandras motsatser eller är det samma sak?
Frågeställningarna som föddes ur en i förtid avbruten psykoanalys löper som en röd tråd genom Frida Hyvönens senaste album ”Dream of Independence”.
Omslagsporträttet målat av Sara-Vide Ericson ger en nyckel in i Frida Hyvönens värld och leder rakt fram till nya albumets tematik.

”Hon har målat mig som en slags gudinna som sitter vid älven och ur den här skeva spegelbilden, från det som finns där någonstans i djupet, plockar hon sina verk.”
”Men det krävs så sjukt mycket koncentration och arbete för att göra det. Är du en konstnärlig person som inte skärper dig är risken annars att det bara rinner ut i sanden.”
Nöjesguiden skrev om skivan: ”Hyvönen är bekväm i sitt artistskap och har fokuserat på att renodla sitt låtskrivande. Låtarna på skivan är vackra och intima, och rymmer vemod och humor på samma gång.”

Aftonbladet skrev: ”Det är i vanlig ordning öppenhjärtigt och ofiltrerat om livets alla aspekter: döden, föräldraskapet och klimakteriet. Dramatiska pianomelodier får berättelserna att kännas ännu mer levande.”

Dagens Industri: ”Frida Hyvönens senaste är en konstnärlig dubbeltriumf.”

 

Support: Naoko Sakata
Som support denna kväll ser vi den japanska pianisten, och numera Göteborgsbaserade Naoko Sakata. Hennes orädda och intuitiva improvisationsstil får musiken att sträcka sig från djupet av lugn poetisk skönhet till intensivt explosivt kaos, där allt sammanfaller i ett kraftfullt uttryck.

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter