Göteborgs Konserthus Kroppslig kommunikation

Evenemanget har ägt rum. Den produktiva tonsättaren Rebecca Saunders står i fokus under denna konsert som utforskar ljudens magiska fysikalitet.

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stenhammarsalen
170-220 kr Student 85-110 kr

Evenemanget har ägt rum

Handens grepp om stråken, fingret mot klaffen, armens tyngd i slaget mot pukan. Den här Gageego!-konserten handlar om det som sker i rummet mellan musiker, musiker/instrument och musiker/publik i musik av bland andra den mångfaldigt prisbelönta Rebecca Saunders.

Den produktiva tonsättaren Rebecca Saunders står i fokus under denna konsert som utforskar ljudens magiska fysikalitet. Musiken suddar ut gränser, något som kräver en intensiv kommunikation att utföra.

“Det som är riktigt viktigt för mig är att göra det möjligt för lyssnaren att erfara ljudets magiska fysikalitet, ljudets klang, färg, massa, vikt. Det är det jag känner att jag arbetar med, nästan som en skulptör som arbetar med olika material.” säger tonsättaren Rebecca Saunders som ibland låter instrumenten spegla och sammanblandas med varandra. Samspelet är själva idén.

Xenakis musik låter ibland som att den ropar och talar med oss, den skapar inte melodier utan snarare samtalets svävande tonhöjder.

Tonsättarsamtal

Missa inte tonsättarsamtalet en timme före konsertstart då musiker ur ensemblen pratar med någon av kvällens tonsättare. Alla frågor är välkomna. Också från publiken.

Program



Jolas Episode septième 'Nightaway' för elgitarr 8 min

Paus 25 min

Carter Con Leggerezza Pensosa - Omaggio a Italo Calvino 5 min

Ceccarelli Birds för basklarinett och fågelsång 10 min



Medverkande


Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang