Göteborgs Konserthus Magnetiska fält – magisk realism

Klanglig attraktion när Gageego! spelar gränslös musik av Cleare, Holloway-Nahum och Iannotta. Konceptet Pionjär ger dig samtida musik i experimentella kombinationer.

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stenhammarsalen
210-260 kr Student 105-130 kr

Kvällens program är genomsyrat av klanglig attraktion. Som frambesvärjt av magnetism rörs klanger och ljud fram på de mest olikartade och fantasirika vis när Gageego! spelar gränslös musik av Cleare, Holloway-Nahum och Iannotta. Det är som om en musik åkallas där det förut blott anades en kontur av något. Filosofen Timothy Mortons ord tycks rama in det hela:

“Every aesthetic trace, every footprint of an object, sparkles with absence.
Sensual things are elegies to the disappearance of objects.”

Konceptet Pionjär

Konceptet Pionjär ger dig konserter med samtida musik i skön kombination med exempelvis konst, film, audiovisuella element eller drama. För dig som är nyfiken på det allra senaste är säsongens sex lördagskvällar i Stenhammarsalen ett måste. Med ett Pionjär-abonnemang sparar du dessutom 30% jämfört med ordinarie biljettpris.

Provlyssna

Lär känna moderna kammarensemblen Gageego!

Program

Ann Cleare on magnetic fields 15 min

Holloway-Nahum Days, distance, Days (beställningsverk)

Clara Iannotta We left her in a sack for fairies to reclaim 20 min

Medverkande

Ensemblen bildades 1995 och arbetar med att utforska och göra den nutida kammarmusiken mer tillgänglig. Som en av de viktigaste aktörerna i Musiksverige uppskattas ensemblen för att på ett lustfyllt och nyfiket sätt tolka dagens musik på högsta tekniska och konstnärliga nivå. Gruppen samarbetar regelbundet med svenska och internationella gäster som Peter Eötvös, H K Gruber och Pierre-André Valade. Förutom konserter i Sverige har ensemblen turnerat i bland annat Ryssland och Danmark samt gästspelat på Lange Nacht der Neuen Klänge i Wiens konserthus.

Den amerikanske kompositören Aaron Holloway-Nahum har etablerat sig som en av nyckelspelarna på den brittiska samtida musikscenen. Trots att hans karriär som kompositör är imponerande i sig – han har komponerat på uppdrag för bland andra London Symphony Orchestra, BBC:s symfoniorkester och Third Coast Percussion – så har han även hunnit fördjupa sig och nå framgång som såväl inspelningsproducent, dirigent och konstentreprenör. Aaron Holloway-Nahum är dirigent, vd och konstnärlig ledare för The Riot Ensemble, en organisation som genom sitt arbete genererat mer än 650 000 pund som bidrag till framförandet av samtida musik och som uruppfört fler än 250 originalkompositioner. Aaron Holloway-Nahums musik har framförts i ett tjugotal länder över hela världen och karaktäriseras av sina många detaljer, utsmyckade klangfärger, djärva melodiska unisoner och experimentella berättande strukturer.

Ivo Nilsson trombon

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret