Stäng
Meny
sön
7
apr
Kl 18.00

Gageego! möter Anna Thorvaldsdottir

Från det sena 1900-talets musik till det mest innovativa 2000-tal i genomskärning, med Gageego! och tonsättaren Anna Thorvaldsdottir.

Gageego! möter Anna Thorvaldsdottir

Från det sena 1900-talets musik till det mest innovativa 2000-tal i genomskärning, med Gageego! och tonsättaren Anna Thorvaldsdottir.

Gageego! välkomnar tonsättaren Anna Thorvaldsdottir i ett program där Thorvaldsdottirs musik står i förgrunden, omgärdad av alltifrån hennes egna förebilder till inspirerade generationskamrater. 

Musiken växlar mellan karga, skira, klangliga landskap, drömska ögonblick och frustande, tvära rytmer och melodier. Från det sena 1900-talets musik till det mest innovativa 2000-tal i genomskärning – precis som Gageego!s signum sedan snart 25 år! Dirigerar gör Aaron Holloway-Nahum.

Moderna kammarensemblen Gageego! beger sig 2018-2019 ut på jakt efter nutida länkar, som utgångspunkt befinner sig tonsättare som ensemblen sedan länge önskat framföra och favoritkomponister. Utifrån dessa gageegoikoner har ensemblen sökt, spårat och nosat (googlat!) sig fram till de olika tonsättarnas respektive prägling på en musikvärld och efterkommande tonsättare. Den som söker finner, den som lyssnar drömmer…

Tonsättarsamtal

Missa inte tonsättarsamtalet en timme före konsertstart då musiker ur ensemblen pratar med någon av kvällens tonsättare. Alla frågor är välkomna. Också från publiken.

Mer musik av nutida kompositörer

Att höra musiken som skapats i vår samtid är något alldeles extra. Säsongen 2018-2019 bjuder på flera fina tillfällen till möten med verk komponerade av tonsättare som är verksamma här och nu.

Program


Thorvaldsdottir Reflections
8 min


Kurtág Bagatellen, op. 14
12 min


Saariaho Oi kuu
6 min


Iannotta paw-marks in wet cement (ii)
14 min


Paus
25 min


Penderecki Klarinettkvartett
16 min


Denerin fluchtlinien
8 min


Thorvaldsdottir
10 min


Medverkande


Gageego!

Ensemblen bildades 1995 och arbetar med att utforska och göra den nutida kammarmusiken mer tillgänglig. Som en av de viktigaste aktörerna i musiksverige uppskattas ensemblen för att på ett lustfyllt och nyfiket sätt tolka dagens musik på högsta tekniska och konstnärliga nivå. Gruppen samarbetar regelbundet med svenska och internationella gäster som Peter Eötvös, H K Gruber och Pierre-André Valade. Förutom konserter i Sverige har ensemblen turnerat i bland annat Ryssland och Danmark samt gästspelat på Lange Nacht der Neue Klänge i Wiens konserthus. 2015 firade Gageego! 20-årsjubileum och fick en egen serie i Göteborgs Konserthus. 2016-2017 hade konserterna fyra europeiska huvudstäder som tema: Rom, Paris, London och Berlin. Denna säsong är fokus på Gageego!s favorittonsättare, både med länkar bakåt i tiden och mot kompositörer som stått på ensemblens önskelista.


Aaron Holloway-Nahum Dirigent


Anna Thorvaldsdottir musikalisk coachning


Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!