Göteborgs Konserthus Inställt: Jazz på svenskt vis

Evenemanget har ägt rum. Se gästspelet med Jan Lundgren Trio & Göteborg Wind Orchestra på GSOplay istället!

Speltid ca: 1 t 30 min Scen: Stora salen

Evenemanget har ägt rum

Konserten är tyvärr inställd, men se den live på GSOplay istället! 

Mer info om beslutet att ställa in/flytta evenemang finns här.

———————————————

En konsertproduktion signerad Göteborg Wind Orchestra där orkestern möter Jan Lundgren Trio i smakfulla och vackra tolkningar av svensk folkton, visa och jazz. Det är luftigt, dynamiskt och stämningsfullt i specialskrivna orkesterarrangemang som utforskar vår svenska folkmusiktradition i jazztappning.

Pianisten och kompositören Jan Lundgren är känd för sitt lyriska, känsliga och svängiga pianospel och har en förmåga att smälta in i många olika sammanhang och genrer. Jan Lundgren turnérar flitigt i hela Europa och har spelat in ett stort antal cd-skivor. Han omnämns tillsammans med storheter inom jazzen som till exempel Oscar Peterson, Erroll Garner, Bud Powell och Bill Evans. Jan Lundgren och legendaren Bengt Hallberg fann varandra och spelade under flera år tillsammans i uppskattade duokonserter och inspelningar.

I Jan Lundgrens Trio ingår sedan många år även trumslagaren Zoltán Csörsz Jr och basisten Mattias Svensson som lyhört smälter samman till en enda samspelt musikalisk enhet. I samarbetet med Göteborg Wind Orchestra gifter sig trion med orkesterklangen och bidrar till en mäktig helhetsupplevelse.

Arrangörerna som bidragit med vackra klanger är Martin Berggren, Calle Rasmusson, Anders Ekdahl, Sven Fridolfsson, Ann-Sofi Söderqvist och Christer Olofsson.

Göteborg Wind Orchestra finansieras av Västra Götalandsregionen och Göteborgs Stad. Huvudsponsor: Göteborgs Spårvägar

Medverkande

Göteborg Wind Orchestra

Robin Rydqvist trumpet

Jan Lundgren Trio

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter