Göteborgs Konserthus Göteborgs Indiekör ger: Retropolis – Ett 10-årsjubileum

Evenemanget har ägt rum.

Speltid ca: 1 t 10 min ingen paus Scen: Stenhammarsalen Arrangör: Göteborgs Indiekör
125 kr

Evenemanget har ägt rum

Göteborgs Indiekör har i tio års tid försett stadens kulturliv med tolkningar av såväl lokala akter som världsartister. Kören är medlemsdriven och alla arrangemang skrivs av medlemmarna själva. Genom åren har körens karaktärsgalleri förbytts – äldre medlemmar har slutat och nya har tillkommit.
Med det har också själva kören förändrats. Nu bjuder de in till en jubileumskonsert på Konserthuset där de reflekterar kring just förändring, nostalgiskt tillbakablickande och oro inför framtiden.

Körens beskrivning av konserten:

Vi är nyfikna på vår framtid, men också lite rädda; vågar vi fortfarande tro att en bättre värld ligger framför oss? Samtidigt som många, materiellt sett, får det bättre lider andra av att mänskligheten delas upp i de som har och de som saknar, de som känner sig delaktiga och de som känner sig utanför.

Vi är nostalgiska av naturen och med tio år på nacken är det visst lätt att titta bakåt. Att använda våra ibland falskt skimrande minnen som färgklickar och måla upp en fantastisk stad, där livet är lite hyggligare och körsången kanske lite vackrare. En stad vi kallar Retropolis.

Kanske är det sant att den enda vägen framåt går genom vår historia. I vår jubileumsföreställning vill vi med bild och musik undersöka just det. Vad händer när vi glorifierar det som varit och räds det som ska komma? Vi vill titta på det som skaver, men samtidigt lämna utrymme för hopp och för drömmar. Vi vill titta utanför Retropolis murar – finns där något annat än minnen?

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter