Göteborgs Konserthus Ensemble Caplet

Evenemanget har ägt rum. Musiker från Göteborgs Symfoniker ger oss något av det vackraste som skrivits för sättningen stråkkvartett, flöjt och harpa.

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stenhammarsalen
230-300 kr Student 115-150 kr

Evenemanget har ägt rum

I orkestermusik används harpan som en genväg till himlen. Ensemble Cáplet låter instrumentet verkligen komma till sin rätt och spännvidden är stor när man denna gång låter toner av Sibelius och Jongen möta helt nyskriven musik av Andrea Tarrodi. I den här konserten visar musiker från Göteborgs Symfoniker upp något av det vackraste som skrivits för sättningen stråkkvartett, flöjt och harpa.

I Ensemble Caplet ingår bland andra tonsättaren Pierre Guis som har skrivit en svit för gruppen. Den tredje satsen är inspirerad av en japansk haiku om alltings flyktighet. Andrea Tarrodi är en av Sveriges mest framgångsrika svenska tonsättare just nu, och hennes verk för ensemble Caplet uruppförs under konserten. Den äldre musiken av fransmannen Jean Cras och belgaren Joseph Jongen är impressionism när den är som mest drömsk medan Sibelius Suite Caractéristique är så uppsluppen att man nästan hör champagnen flöda.

Provlyssna

Lär känna de klassiska verken.

ProgramAndrea Tarrodi Sky Above Clouds III 6 min

Paus 25 minSöndag 28 maj 2023: Evenemanget slutar ca kl 20.00

Medverkande

Musiker ur Göteborgs Symfoniker

Ensemble Caplet

Marjolein Vermeeren flöjt


Pierre Guis violin

Laura Groenestein-Hendriks viola

Jun Sasaki cello

Erik Groenestein-Hendriks harpa

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang