Vara Konserthus Symfonikerna spelar i Vara Konserthus

Evenemanget har ägt rum. Göteborgs Symfoniker, Elim Chan dirigent, Bertrand Chamayou piano

Speltid ca: 2 t inkl paus

Evenemanget har ägt rum

Göteborgs Symfoniker spelar i Vara Konserthus tillsammans med Elim Chan och pianisten Bertrand Chamayou.

Prisbelönta franska pianisten Bertrand Chamayou tar sig här an Saint-Saëns både eleganta, virtuosa och originella andra pianokonsert tillsammans med Göteborgs Symfoniker. Dirigerar gör internationellt uppmärksammade Elim Chan, tidigare chef för Norrlandsoperans orkester och ny chefdirigent i Antwerpen.

Dessutom Béla Bartóks Konsert för orkester, komponerad 1943 i USA dit Bartók flytt från nazisterna som härjade i Europa. Han hade också börjat få känningar av det som senare skulle diagnosticeras som leukemi. Kanske kände han att livet var på väg att rinna ut för den här musiken är som en sammanfattning av Bartóks hela musikaliska gärning.

Här finns hans stora kärlek till folkmusiken och ett påtagligt dansant rytmiskt driv. Det är dessutom mycket vackert: täta orkesterklanger spricker upp i ljuva scenerier med drag av ungersk landsbygd.

ProgramPaus 25 min


Medverkande
Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang