Göteborgs Konserthus This Is What I Mean

Plats på scen för ordet och berättelsen när svensk hiphop möter Göteborgs Symfoniker! Med Dani M, Erik Lundin, Göteborgs Symfoniker, Hans Ek, Imenella och Vic Vem.

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stora salen
380-540 kr Student 190-270 kr Unga tom 29 år 190-270 kr

Tradition och nutid slås ihop i ett dynamiskt möte mellan svensk hiphop-elit och symfoniorkester i en unik konsert i Göteborgs Konserthus. I täten för denna fusion går artisten Vic Vem, göteborgsrapparen som brinner för ordet, berättelsen och dynamiken – det som är hiphopens själ. Vic Vem har en mångsidig position i hiphop-Sverige och driver flera projekt för att hjälpa unga att skriva musik.

Med sig i denna kväll har han artister ur svensk hiphop-elit: rapparen och dansaren Imenella gav ut sitt debutalbum 2022 med spår av dancehall och r’n’b och utsågs 2019 till Årets nykomling på Grammisgalan. Erik Lundin stavar alla sina samarbeten succé – från Ullevis jättepublik som gästartist hos Håkan Hellström, till framträdanden med Daniel Adams-Ray och hits som Suedi. Därtill Uppsalas stolthet Dani M, väletablerad artist med rötterna i både hiphop och reggae. På låtlistan står megahits som Imenellas Chagga, Erik Lundins Euro och Dani Ms Mina områden.

Med arrangören och dirigenten Hans Ek på scenen kan vi alltid räkna med stora musikupplevelser och nytolkad svensk pop av högsta klass. Han har tillsammans med artister som Zara Larsson, Laleh och Veronica Maggio skapat konserter som gett honom en alldeles särskild ställning i svenskt musikliv. I Göteborgs Konserthus har du mött honom i Bowie in Berlin, Kosmische Musik, E.S.T. Symphony och Disco. Nu tar han sig an hiphopscenen tillsammans med Göteborgs Symfoniker.

Göteborgs Symfonikers alla musiker går mot kameran på en röd matta i garderobshallen. De är glada och pratar med varandra.

Provlyssna

Lär känna artisterna.

Program

Imenella Wayraa Gee 3 min

Imenella Iman 3 min

Lundin Fjärilar i magen 3 min

Lundin Suedi 3 min

Vic Vem Moderniteten 4 min

Dani M F.A.M.E 4 min

Dani M Nån annan 4 min

Lundin Välkommen hem 3 min

Paus 25 min

Imenella Chagga 2 min

Dani M Naiv 3 min

Lundin Euro 2 min

Vic Vem Freestyle Poetry 2 min

Dani M Paradis 4 min

Vic Vem Döden 4 min

Vivaldi Sinfonia, At the Holy Grave 3 min

Imenella Helt lyrisk 4 min

Lundin Jag räcker 3 min

Dani M Mina områden 4 min

Vic Vem SOS 4 min

Fredag 17 maj 2024: Evenemanget slutar ca kl 21.30
Lördag 18 maj 2024: Evenemanget slutar ca kl 21.30

MedverkandeViktor Ax musikproducent

Jesper Nordenström keyboards

Lars Skoglund trummor, slagverk

Mats Sandahl bas

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Läs mer i bloggen

2 april 2024 Låt dig överraskas, njuta och upptäcka nytt!

Med basen i en trygg punkt vågar vi möta det spännande, det som utmanar och kanske till och med det som skrämmer. För mig är det rymden som svindlar mest. Det oändliga mörkret, dit några söker sig och där andra söker. Det kan vi möta tillsammans.

28 december 2023 Musiken knyter oss till varandra

Genom musiken kan vi få tillgång till det förflutna, som känslan av andras hjärtslag. Den kan hjälpa oss förstå oss själva i den tid vi lever och ge inspiration att gå vidare.

Läs mer i konsertmagasinet

Nr 4 2023-2024 Imenella: Jag vill göra mig obekväm

Den svenska stjärnrapparen, dansaren och koreografen inför konserten This Is What I Mean med Symfonikerna och Hans Ek i maj 2024