Göteborgs Konserthus Svensk hiphop möter Göteborgs Symfoniker

Plats på scen för ordet och berättelsen. Tradition och nutid slås ihop i ett dynamiskt möte mellan hiphop och klassisk musik under ledning av dirigenten Hans Ek.

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stora salen
380-540 kr Student 190-270 kr Ungdom tom 29 år 190-270 kr

Plats på scen för ordet och berättelsen. Tradition och nutid slås ihop i ett dynamiskt möte mellan svensk hiphop-elit och klassisk musik. Hans Ek dirigerar detta unika samarbete.

Med arrangören och dirigenten Hans Ek på podiet kan vi alltid räkna med stora musikupplevelser och nytolkad svensk pop av högsta klass. Han har tillsammans med artister som Zara Larsson, Laleh och Veronica Maggio skapat konserter som gett honom en alldeles särskild ställning i svenskt musikliv. Nu tar han sig an hiphopscenen tillsammans med Göteborgs Symfoniker.

I täten för denna fusion går artisten Vic Vem, göteborgsrapparen som brinner för ordet, berättelsen och dynamiken – det som är hiphopens själ. Vic Vem har en mångsidig position i hiphop-Sverige och driver flera projekt för att hjälpa unga att skriva musik. Själv har han samarbetat med artister och producenter som Parham, Imenella, Cherrie och Viktor Ax. Nu tar han tillsammans med Hans Ek det bästa av två världar till Göteborgs Konserthus.

Fredag 17 maj 2024: Evenemanget slutar ca kl 21.30
Lördag 18 maj 2024: Evenemanget slutar ca kl 21.30

Medverkande

Sedan 2017 är Santtu-Matias Rouvali chefdirigent för Göteborgs Symfoniker - Sveriges Nationalorkester. Han är en av vår tids mest efterfrågade dirigenter och har lett orkestern på framgångsrika turnéer till fyra nordiska huvudstäder samt till Tyskland och Österrike. Orkestern har tidigare gjort hyllade framträdanden på världens mest prestigefyllda scener, bland dem BBC Proms i London och Musikverein i Wien, och ger varje år 100-talet konserter i Göteborgs Konserthus. På gsoplay.se samt via appar erbjuds allt från orkesterkonserter med världsledande dirigenter och solister till kammarkonserter och fantasifulla filmproduktioner. Göteborgs Symfoniker bildades 1905 och består i dag av 109 musiker. Bland viktiga chefdirigenter under senare år finns Gustavo Dudamel och Neeme Järvi. Göteborgs Symfoniker har gjort 100-tals inspelningar som resulterat i ett flertal internationella priser. Senast Sibelius symfonier med Santtu-Matias Rouvali på Alpha Classics som hyllats i branschtidskrifter som Gramophone och Diapason.

Genom sin förmåga att göra musiken giltig i vår tid, oavsett ursprung och genre, har Hans Ek skaffat sig en alldeles särskild ställning i svenskt musikliv. Det har lett till fruktbara samarbeten med artister som Laleh, Veronica Maggio, The Metropole Orchestra, Michael Nyman, Reneé Fleming och många fler. I flera år var Hans Ek ansvarig för musiken vid Polarprisutdelningen. 2016 ledde han Norrköpings symfoniorkester på Bråvalla i Dance Music Symphony, klassiska versioner av elektronisk dansmusik och under 2016-2017 har han turnerat med konsertproduktionen Bowie in Berlin. Hans Ek har också arrangerat och dirigerat musiken till filmer som Låt den rätte komma in i regi av Tomas Alfredson, Susanne Biers Oscarbelönade Hämnden och den norska storfilmen Kon-Tiki. Med sin ensemble Modern Fantazias arbetar han konsekvent med musik som betytt mycket för honom: i projektet Trans Europe Express tog han avstamp i den legendariska synthgruppen Kraftwerk och han har också gjort tonsättarporträtt av Brian Eno och John Cage. Senast Hans Ek framträdde i Konserthuset var vid konserten A Tribute to Björk 2019.

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret