Göteborgs Konserthus Enigmatiskt och färgrikt med Andsnes

Evenemanget har ägt rum. Vackra konsertkvällar med Göteborgs Symfoniker, Magnus Fryklund dirigent och Leif Ove Andsnes piano.

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stora salen
370-530 kr Student 185-265 kr

Evenemanget har ägt rum

De vackra Enigmavariationerna placerade tonsättaren Edward Elgar på den internationella musikkartan och är ett nyckelverk i den klassiska orkestermusiken. Elgar hade en kväll underhållit hustrun med musikaliska karikatyrer av personer i vänkretsen som snart växte ut till ett antal variationer för orkester. ”Inledningsvis arbetade jag i en humoristisk anda och fortsatte i djupaste allvar”, har Elgar berättat. Bland de 14 personerna som beskrivs i musiken finns bland andra hustrun, förläggaren Jaeger och Elgar själv.

Denna konsert möter vi också norska pianisten Leif Ove Andsnes, en av världens mest framstående och efterfrågade solister, i Debussys blixtrande virtuosa och färgrika Fantasi för piano och orkester.

Kvällen öppnas med brittiska tonsättaren Anna Clynes Abstractions, musik inspirerad av fem abstrakta konstverk.

Andsnes appears by arrangement with Enticott Music Management in association with IMG Artists and records exclusively for SONY Classical.

Provlyssna

Lär känna de klassiska verken.

Lär känna kompositören Anna Clyne.

Introduktion till konserten

Landa i Stora salen en timme innan konserten börjar och lär dig mer om musiken du strax ska uppleva! Du får berättelserna bakom musiken, kunskap om kompositörerna och egna reflektioner om de klassiska verken. Introduktionen pågår i ca 30 minuter, det är kostnadsfritt och fri placering i salen. Varmt välkommen!

ProgramPaus 25 min


Onsdag 22 februari 2023: Evenemanget slutar ca kl 21.30
Fredag 24 februari 2023: Evenemanget slutar ca kl 20.00

Medverkande
Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Läs mer i konsertmagasinet

Nr 3 2022-2023 Tonsättarporträtt: Claude Debussy, 1862-1918

Vi tittar närmare på tonsättaren Claude Debussy.

Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter