Göteborgs Konserthus Inställt: Argentinas stjärncellist Sol Gabetta

Evenemanget har ägt rum. Se konserter på GSOplay istället! Köpta biljetter betalas tillbaka och abonnenter kompenseras så snart vi vet hur många konserter inom respektive abonnemang som påverkas.

Speltid ca: 1 t 30 min ingen paus Scen: Stora salen
340-500 kr Student 170-250 kr

Evenemanget har ägt rum

Konserten är tyvärr inställd, men du kan se konserter livestreamade på GSOplay. Vi återkommer så snart vi kan till er som har köpt biljett med detaljinformation om vad som gäller kring till exempel nya datum, byten och kompensation. Generellt gäller att vi återköper alla biljetter till Göteborgs Symfonikers egna arrangemang, enskilda såväl som inom abonnemang.

För abonnemang gäller: Eftersom vi ännu inte vet när vi kommer att få lov att välkomna någon publik in i Konserthuset så avvaktar vi utvecklingen under hösten. Återbetalning sker automatiskt så snart vi vet hur höstsäsongen påverkas, dock senast 15 januari 2021.

Det är högt tryck på biljettkontoret och vi hoppas att ni kan ha överseende med att det kan ta extra lång tid att få svar. Vid frågor, kontakta biljettkontoret: biljett@gso.se, 031-7265300.

Mer info om beslutet att ställa in/flytta evenemang finns här.

——————————–

Schvung, envishet och lekfullhet: inledningsmelodin i Sjostakovitjs första cellokonsert förföljer en och man bara älskar det. Argentinska virtuosen Sol Gabetta har hyllats för sin tolkning av konserten: ”En tekniskt formidabel solist” (Bachtrack).

Hon har hela världen som arbetsfält och samarbetar med de främsta orkestrarna och dirigenterna, bland dem Sir Simon Rattle och Berlins filharmoniker samt Gustavo Dudamel och Los Angeles Philharmonic Orchestra. Detta är hennes första framträdande med Göteborgs Symfoniker. Hon ersätter Truls Mørk som inte kan komma på grund av coronapandemin.

Dirigent är Klaus Mäkelä som också leder orkestern i Sibelius förtrollande Lemminkäinenlegender. Huvudpersonen är Kalevalas kvinnotjusare Lemminkäinen som får betala dyrt för sina äventyr. Den fyrsatsiga svitens mest kända stycke är Tuonelas svan som i impressionistiska skymningsfärger skildrar en mystisk svan som glider omkring runt Tuonela, de dödas ö.

Program


Sibelius Fyra Lemminkäinen-legender 50 min

MedverkandeSol Gabetta cello

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter