Göteborgs Konserthus Jazz on Film

Evenemanget har ägt rum. Filmmusikens guldepok med Göteborgs Symfoniker, Bohuslän Big Band och gästande saxofonisten Joe Lovano i unik fusion ledd av Vince Mendoza.

Speltid ca: 2 t 10 min inkl paus Scen: Stora salen
380-540 kr Student 190-270 kr Unga tom 29 år 190-270 kr

Evenemanget har ägt rum

Låt dig svepas bort till filmmusikens guldepok. Jazzlegender som Miles Davis, Herbie Hancock och Duke Ellington skrev alla odödliga klassiker som gav Hollywood sin mytiska glans på 50- och 60-talet. Vince Mendoza leder Göteborgs Symfoniker, Bohuslän Big Band och gästande tenorsaxofonisten Joe Lovano i en unik fusion.

Get on the wall! Mot väggen! Vad hade kampen mellan snutar och gangsters varit i thrillern The French Connection utan Don Ellis musik? Samma täta spänning skapade Duke Ellington i Analys av ett mord, och Miles Davis gav ton åt fransk Nya vågen-film. Ikväll får du uppleva oförglömlig filmmusik från några av jazzens största, ihop med Göteborgs Symfoniker och Bohuslän Big Band.

Arrangören Vince Mendoza är verkligen inte vem som helst. Den mångsidige kompositören och dirigenten har samarbetat med artister som Joni Mitchell, Sting, Elvis Costello, Joe Zawinul, Björk och många fler. Han har under åren kammat hem inte mindre än sex Grammy Awards. Han gästade senast Göteborgs Konserthus 2022 med konserten Nordic Jazz.

Saxofonister på rad i intensivt scenljus.

Bohuslän Big Band är ett av Sveriges mest framstående storband som även de har haft en rad framgångsrika samarbeten med internationella jazzgiganter: Gregory Porter, Carla Bley, Joe Lovano, Nils Landgren – och inte minst Vince Mendoza. Nu möter de Göteborgs Symfoniker i en rafflande unik fusion tillsammans med gästande tenorsaxofonisten Joe Lovano.

Konserten spelas också i Vara Konserthus den 19 april.

Provlyssna

Lär känna filmmusik från 50- och 60-talet.

Introduktion till konserten

Landa i Stora salen en timme innan konserten börjar och lär dig mer om musiken du strax ska uppleva! Du får berättelserna bakom musiken, kunskap om kompositörerna och egna reflektioner om de klassiska verken. Introduktionen görs av Sven-Eric Dahlberg och pågår i ca 30 minuter, det är kostnadsfritt och fri placering i salen. Varmt välkommen!

Program

North Linje Lusta 9 min

Goldsmith Chinatown 8 min

Williams Closing in från "Catch Me if You Can" 3 min

Walton "Touch her soft lips and part" från Henry V 5 min

Legrand Scene du Garage från Paraplyerna i Cherbourg 5 min

Davis Au bar du petit bac (Le petit bal) 8 min

Paus 25 min

Levy Whiplash 4 min

Herrmann Taxi Driver 5 min

Shire Pelham 1-2-3 kapat 5 min

Raksin Illusionernas stad 7 min

Legrand The Summer Knows från Sommaren ´42 4 min

Ellington Analys av ett mord 7 min

Onsdag 17 april 2024: Evenemanget slutar ca kl 21.40
Torsdag 18 april 2024: Evenemanget slutar ca kl 21.40

Medverkande

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Läs mer i bloggen

2 april 2024 Låt dig överraskas, njuta och upptäcka nytt!

Med basen i en trygg punkt vågar vi möta det spännande, det som utmanar och kanske till och med det som skrämmer. För mig är det rymden som svindlar mest. Det oändliga mörkret, dit några söker sig och där andra söker. Det kan vi möta tillsammans.

Läs mer i konsertmagasinet

Nr 4 2023-2024 Musiken i mitt liv: Vince Mendoza

Den amerikanske arrangören och dirigenten Vince Mendoza är aktuell i konserten Jazz och Film i april 2024.

Holst Planeterna
25 maj 15.00

Ett färgsprakande musikaliskt äventyr med Göteborgs Symfoniker, Santtu-Matias Rouvali dirigent och Leonidas Kavakos violin.

Utsålt!
Utsålt!
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang