Göteborgs Konserthus Brahms med Ruth Reinhardt

Storslagen orkesterprakt med Göteborgs Symfoniker och nya dirigentstjärnan Ruth Reinhardt.

Speltid ca: 1 t 30 min inkl paus Scen: Stora salen
370-530 kr Student 185-265 kr

Möt nya dirigentstjärnan Ruth Reinhardt! Hon leder Göteborgs Symfoniker i Brahms Haydnvariationer, hans första stora symfoniska framgång full av storslagen och harmoniskt spännande orkesterprakt. Dessutom står Paul Hindemiths melodiskt finstämda och musikantiska Nobilissima visione på programmet, liksom Bohuslav Martinus suggestivt jagande Toccata e due canzoni.

Tyska Ruth Reinhardt studerade violin och dirigering i Tyskland och Schweiz innan hon flyttade till USA och fördjupade sina studier på berömda Juilliard School of Music i New York för Alan Gilbert, tidigare chefdirigent för Kungliga Filharmonikerna och New York Philharmonic Orchestra. Nu är hon en av de mest intressanta unga dirigenterna på den internationella klassiska musikscenen.

Provlyssna

Lär känna de klassiska verken.

Program

Brahms Haydnvariationer 18 min

Martinu Toccata e due canzoni 18 min

Hindemith Nobilissima visione, svit 21 min

Medverkande

Sedan 2017 är Santtu-Matias Rouvali chefdirigent för Göteborgs Symfoniker - Sveriges Nationalorkester. Han är en av vår tids mest efterfrågade dirigenter och har lett orkestern på framgångsrika turnéer till fyra nordiska huvudstäder samt till Tyskland och Österrike. Orkestern har tidigare gjort hyllade framträdanden på världens mest prestigefyllda scener, bland dem BBC Proms i London och Musikverein i Wien, och ger varje år 100-talet konserter i Göteborgs Konserthus. På gsoplay.se samt via appar erbjuds allt från orkesterkonserter med världsledande dirigenter och solister till kammarkonserter och fantasifulla filmproduktioner. Göteborgs Symfoniker bildades 1905 och består i dag av 109 musiker. Bland viktiga chefdirigenter under senare år finns Gustavo Dudamel och Neeme Järvi. Göteborgs Symfoniker har gjort 100-tals inspelningar som resulterat i ett flertal internationella priser. Senast Sibelius symfonier med Santtu-Matias Rouvali på Alpha Classics som hyllats i branschtidskrifter som Gramophone och Diapason.

Ruth Reinhardt dirigent

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret