Göteborgs Konserthus INSTÄLLT: RYSKA KÄNSLOSVALL

Evenemanget har ägt rum. Abonnemangskonserten är inställd. Köpta biljetter betalas tillbaka och abonnenter kompenseras.

Speltid ca: 2 t ingen paus Scen: Stora salen
340-500 kr Student 170-250 kr

Evenemanget har ägt rum

Abonnemangskonserten är tyvärr inställd. Vi återkommer så snart vi kan till er som är berörda med detaljinformation om vad som gäller kring till exempel kompensation. Generellt gäller att vi återköper alla biljetter till Göteborgs Symfonikers egna arrangemang, enskilda såväl som inom abonnemang.

Återbetalning sker automatiskt så snart vi vet hur höstsäsongen påverkas, dock senast 15 januari 2021. Mer info om hur återbetalningen går till och beslutet att ställa in/flytta evenemang finns här.

Det är högt tryck på biljettkontoret och vi hoppas att ni kan ha överseende med att det kan ta extra lång tid att få svar. Vid frågor, kontakta biljettkontoret: biljett@gso.se, 031-7265300.

Biljettsläpp

Den 7 november kl 11.00 släpps ett antal anpassade konserter till försäljning. Du som är abonnent har online-förtur till biljetterna med start den 6 november kl 11.00 via din webbprofil. Eftersom publikantalet är så starkt begränsat har vi tyvärr inte möjlighet att erbjuda de platser som sedan tidigare bokats i respektive abonnemang.

Varmt välkommen att också ta del av konsertutbudet på GSOplay, när och var du vill.

——————————–

Även Sjostakovitj kunde vara känslosam – det är svårt att inte älska andra pianokonsertens romantiska mellansats. Ryske pianisten Alexander Melnikov kan balansera dess skönhet mellan sina fingrar. Och vill man ha ännu mer slår ingenting Tjajkovskijs femte symfoni: där tar känslorna över hela föreställningen! Dirigent: finske kometen Santtu-Matias Rouvali.

Ingen omhuldade det ryska arvet som Tjajkovskij, ”han var ryskast av oss alla” menade Stravinsky. I femte symfonin finner han ofta ett fint anslag men sedan bryter känslorna fram och tar över hela föreställningen. Till exempel den gripande klarinetten i första satsen som förvandlas till en hårdsminkad operagrotesk eller det återhållna fanfartemat i finalen som sväller till enorma proportioner och under en långdragen dödskamp vrids ur till sista blodsdroppen. Nyfiken, någon?

ProgramPaus 25 min


MedverkandeAlexander Melnikov piano

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang