Göteborgs Konserthus Sibelius violinkonsert med Sokolov

Evenemanget har ägt rum. Förtrollande världar med Göteborgs Symfoniker, Santtu-Matias Rouvali dirigent och Valeriy Sokolov violin.

Speltid ca: 2 t 20 min inkl paus Scen: Stora salen
370-530 kr Student 185-265 kr

Evenemanget har ägt rum

Det är något märkligt med Sibelius musik som inte finns någon annanstans, en känslighet för de innersta nyanserna. Lyssna bara på violinkonsertens inledande toner eller de stratosfäriska flageoletterna i finalen. Han öppnar dörren till okända världar, ljusfyllda rum och horisonter utan slut, med en mästerlig orkesterbehandling där vemodiga stråkar möter kärvt träblås. Och solisten Valeriy Sokolov är den som har nyckeln till dessa förtrollande världar.

En helt annan livsåskådning möter i Mahlers femte symfoni, utlevande och neurotisk. Från den inledande begravningsmarschens galna trumpet till stormar och dansglädje. Och det berömda adagiettot som går farligt nära sentimentalitetens stup. 70 minuter av allt för den som inte kan få nog.

Så ta plats och följ med in i de förtrollande ljudvärldarna frammanade av Santtu-Matias Rouvali, chefdirigent för Göteborgs Symfoniker.

Provlyssna

Lär känna de klassiska verken.

Introduktion till konserten

Landa i Stora salen en timme innan konserten börjar och lär dig mer om musiken du strax ska uppleva! Du får berättelserna bakom musiken, kunskap om kompositörerna och egna reflektioner om de klassiska verken. Introduktionen pågår i ca 30 minuter, det är kostnadsfritt och fri placering i salen.
Varmt välkommen!

Program


Paus 25 min


Medverkande
Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang