Göteborgs Konserthus INSTÄLLT: ÖVER HAVET TILL EN NY VÄRLD

Evenemanget har ägt rum. Abonnemangskonserten är inställd. Köpta biljetter betalas tillbaka och abonnenter kompenseras.

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stora salen
340-500 kr Student 170-250 kr

Evenemanget har ägt rum

Abonnemangskonserten är tyvärr inställd. Vi återkommer så snart vi kan till er som är berörda med detaljinformation om vad som gäller kring till exempel kompensation. Generellt gäller att vi återköper alla biljetter till Göteborgs Symfonikers egna arrangemang, enskilda såväl som inom abonnemang.

Återbetalning sker automatiskt så snart vi vet hur vårsäsongen påverkas, dock senast 1 juni 2021. Mer info om hur återbetalningen går till och beslutet att ställa in/flytta evenemang finns här.

Det är högt tryck på biljettkontoret och vi hoppas att ni kan ha överseende med att det kan ta extra lång tid att få svar. Vid frågor, kontakta biljettkontoret: biljett@gso.se, 031-7265300.

Nästa biljettsläpp planeras till 27 februari kl.11.00 och gäller konserterna i perioden 28 mars-6 juni. Du som är abonnent har online-förtur till biljetterna via din webbprofil med start den 26 februari kl. 11.00.

Varmt välkommen att också ta del av konsertutbudet på GSOplay, när och var du vill.

——————————–

Med skepp västerut kommer man så småningom till ”Nya världen” som Nordamerika fordom kallades.

Den resan tog Dvorák och skapade sin braskande nionde symfoni. Den skrevs när han var musikdirektör i New York men många av symfonins alla härliga melodier har sina rötter i Dvoráks hemort Böhmen.

Resan över Atlanten tog också många svenskar från Göteborg kring förra sekelskiftet, händelser som inspirerat svenske tonsättaren Albert Schnelzer till Salt för sångsolister och orkester. Oratoriet har beställts av Göteborgs Symfoniker och är  en del av Göteborgs 400-årsfirande. Det består av sju delar med texter skrivna av Karin Boye, Edith Södergran, Magnus Elmblad, Carl Snoilsky och Dan Andersson.

Program

Dvorák Symfoni nr 9 "Från nya världen" 42 min

Paus 25 min

Schnelzer Salt 40 min

Medverkande


Mario Venzago dirigent

Miah Persson sopran


Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang