Göteborgs Konserthus Den bosniska divan

Evenemanget har ägt rum. Världen i Konserthuset presenterar Hanka Paldum, den obestridliga divan av bosnisk folkmusik och sevdalinka.

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stora salen
250-350 kr

Evenemanget har ägt rum

Missa inte den obestridliga divan av bosnisk folkmusik och sevdalinka! Sångerskan Hanka Paldum besitter såväl känslan som tekniken för att kunna framföra dessa rytmiskt förföriska kärleksballader. Hon är mycket populär i sitt hemland Bosnien och i resten av före detta Jugoslavien och det är svårt, om inte omöjligt, att motstå hennes karisma.

Med fler än 18 album, en långfilm och flera tv-serier betraktas hon som en av de bästa kvinnliga sevdah-artisterna, en musikgenre med djupa rötter i den bosniska folkmusiken. Med sin orientaliska prägel av vemodiga, förföriska rytmer speglar Sevdahmusiken ett land där öst möter väst.

Traditionellt är Sevdalinkan kvinnors sånger om kärlek, längtan, obesvarad kärlek och fysiska önskningar. Ursprungligen kommer ordet från turkiskans ”Sevda” som betyder just kärlek och sångaren sätter ofta låtens rytm och tempo. Musiken påminner om blues och jazz, och är också nära besläktad med flamenco och fado.

Världen i Konserthuset

Under vinjetten Världen i Konserthuset samlas konserter med artister från när och fjärran. Här ett smakprov på artister som gästar oss säsongen 2017-2018:

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter