Stäng
Meny
lör
23
Dec
Kl 19.00

Den bosniska divan

Världen i Konserthuset presenterar Hanka Paldum, den obestridliga divan av bosnisk folkmusik och sevdalinka.

Den bosniska divan

Världen i Konserthuset presenterar Hanka Paldum, den obestridliga divan av bosnisk folkmusik och sevdalinka.

Evenemanget är inte längre aktuellt

Missa inte den obestridliga divan av bosnisk folkmusik och sevdalinka! Sångerskan Hanka Paldum besitter såväl känslan som tekniken för att kunna framföra dessa rytmiskt förföriska kärleksballader. Hon är mycket populär i sitt hemland Bosnien och i resten av före detta Jugoslavien och det är svårt, om inte omöjligt, att motstå hennes karisma.

Med fler än 18 album, en långfilm och flera tv-serier betraktas hon som en av de bästa kvinnliga sevdah-artisterna, en musikgenre med djupa rötter i den bosniska folkmusiken. Med sin orientaliska prägel av vemodiga, förföriska rytmer speglar Sevdahmusiken ett land där öst möter väst.

Traditionellt är Sevdalinkan kvinnors sånger om kärlek, längtan, obesvarad kärlek och fysiska önskningar. Ursprungligen kommer ordet från turkiskans ”Sevda” som betyder just kärlek och sångaren sätter ofta låtens rytm och tempo. Musiken påminner om blues och jazz, och är också nära besläktad med flamenco och fado.

Världen i Konserthuset

Under vinjetten Världen i Konserthuset samlas konserter med artister från när och fjärran. Här ett smakprov på artister som gästar oss säsongen 2017-2018:

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!