Göteborgs Konserthus Inställt: Homayoun Shajarian

Evenemanget har ägt rum. Konserten är tyvärr inställd, samtliga biljetter återbetalas.

Speltid ca: 2 t Scen: Stora salen
350-700 kr

Evenemanget har ägt rum

Konserten är tyvärr inställd, samtliga biljetter återbetalas.

Homayoun Shajarian räknas till de absolut främsta persiska, klassiska vokalisterna. Tillsammans med sitt band har den iranske superstjärnan gett ut flera album och gästat många internationella scener och festivaler. Senast Shajarian gästade Göteborgs Konserthus var 2016. Konserten bjuder på en skön blandning av persisk klassisk och västerländsk musik.

Homayoun Shajarian är uppvuxen i en känd musikerfamilj och är även en lysande instrumentalist. Hans pappa, som var en ansedd mästare i den traditionella sångtekniken, har haft en stor inverkan på den persiska konstmusiken. Som femåring började Shajarian spela handtrumman tombak och senare den orientaliska spikfiolen kamanche, vilket var hans huvudinstrument på musikkonservatoriet i Teheran.

Konserten arrangeras i samarbete med Riksteatern.

Provlyssna

Lär känna artisten.

Medverkande

Homayoun Shajarian

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
En albansk musikskatt
24 feb 19.30

Traditionell lokal folkmusik från södra Albanien om kämpande herdar, heroism, familjetragedier och längtan – en skatt i händerna på grandiosa ensemblen Saz’iso.

Köp biljetter
Folkmusik och bluesgitarr
14 apr 19.30

När LISAS möter Knut Reiersrud utlovas en totalupplevelse med rötter i folkmusiken. Möt violinisten Lisa Rydberg, ackordeonisten Lisa Långbacka och gitarristen Knut Reiersrud i denna unika konsert!

Köp biljetter