Göteborgs Konserthus Gränslösa klanger

Evenemanget har ägt rum. Världen i Konserthuset presenterar en musikväv från Japan, Indien och Sverige med Karin Nakagawa, Suranjana Ghosh och Anders Hagberg.

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stenhammarsalen
200 kr

Evenemanget har ägt rum

Japan, Indien och Sverige vävs samman i klanger, rytmer, improvisationer och melodier. Från nordindisk och japansk musik till skandinavisk jazz- och folkmusik. En helt ny trio med tre gränslösa virtuoser från olika musikaliska traditioner: Karin Nakagawa koto och sång, Suranjana Ghosh tabla och mouth percussion, samt Anders Hagberg flöjter och sopransaxofon.

Flöjtisten och saxofonisten Anders Hagberg har sedan flera decennier haft ett nära samarbete med många av de främsta indiska musikerna och turnerar regelbundet i Indien som solist.

Suranjana Gosh är en av få kvinnliga tablaspelare och en mästerlig musiker som samarbetat med många artister från olika genrer i Sverige och Indien. Lär känna henne på seminariet på Folkmusikkaféet 20 april, då hon kommer att berätta om sitt instrument och samarbetet med Anders Hagberg och Karin Nakagawa.

Karin Nakagawa är unik med sitt nyskapande spel på den utvecklade, 25-strängade koton.

Världen i Konserthuset – nu som abonnemang!

Med ett abonnemang i Göteborgs Konserthus får du en rad upplevelser att se fram emot, bättre pris än om du köper till ordinarie biljettpris, andra musikintresserade att dela upplevelsen med och ännu fler fina förmåner, så som rabatt på biljetter och förtur till biljettsläpp.

Se till att säkra din plats i Världen i Konserthuset 2018-2019 – fyra oemotståndliga världsmusikkonserter! Bonus: DJ Said får oss i stämning inför konserterna.

Medverkande

Karin Nakagawa koto, sång

Suranjana Ghosh tablas, mouth percussion

Anders Hagberg flöjter, sopransaxofon

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter