Folkmusikkaféet Vem är Suranjana och vad är en tabla?

Evenemanget har ägt rum. Suranjana Ghosh berättar om sitt instrument och samarbetet med musikerna Anders Hagberg och Karin Nakagawa. Folkmusikkaféet, fri entré.

Speltid ca: 1 t Scen: Allégården, Södra Allégatan 4 Arrangör: Göteborgs Konserthus, Possibilitas och Folkmusikkaféet
Fri entré

Evenemanget har ägt rum

I slutet av april spelas konserten Gränslösa klanger i Göteborgs Konserthus, med musik från Japan, Indian och Sverige. Värm upp inför konserten med ett seminarium på Folkmusikkaféet av och med indiska tabla-spelaren Suranjana Ghosh, som medverkar på konserten.

Suranjana är en av få professionella kvinnliga tabla-spelare i världen. Hon är en mästerlig musiker, utbildad i Kolkata i den nordindiska klassiska musiken. Med en knivskarp precision, ofta i halsbrytande tempon, framför hon karaktäristiska rytmiska mönster från den nordindiska musiken både på tabla, en tonal trumma, men också vokalt, så kallad mouth percussion.

På seminariet kommer Suranjana att berätta om sitt instrument och samarbetet med musikerna Anders Hagberg och Karin Nakagawa –  ett fascinerande möte mellan nordisk jazz, japansk musik och indisk klassisk musik.

Seminariet är på engelska och tolkas till svenska. Fri entré!

Så hittar du till Folkmusikkaféet

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter