Joel Alme sitter framför ett piano och spelar gitarr Joel Alme sitter framför ett piano och spelar gitarr

Göteborgs Konserthus Joel Alme

Evenemanget har ägt rum. Klangfull, melankolisk och melodisk folkrock som den bara kan låta i händerna på Joel Alme. ”Ge mig nåt som ger mig nåt” är första smakprovet från det nya albumet ”Sköt er själva så sköter jag inte mitt”

Speltid ca: 1 t 30 min ingen paus Scen: Stora Salen Arrangör: Frihamnen Event & United Stage
475 kr

Evenemanget har ägt rum

Den 30 september släpper Joel Alme sitt sjätte album ”Sköt er själva så sköter jag inte mitt”. Under sommaren var Alme en mycket uppskattad support till Lars Winnerbäck och i höst väntar en egen turné runt om i landet. Välkomna!

Klangfull, melankolisk och melodisk folkrock som den bara kan låta i händerna på Joel Alme. ”Ge mig nåt som ger mig nåt” är första smakprovet från det nya albumet ”Sköt er själva så sköter jag inte mitt”.

Joel Alme om låten:
– Vi brukade ofta spela ’That Summer Feeling’ av Jonathan Richman med mitt första band för typ 20 år sen. Älskar den låten men det är nog först nu jag fattar den, man måste ju ha skaffat sig lite minnen innan dom kan börja jaga en. Den här låten handlar om just det och att säga hejdå till en värld som aldrig mer kommer tillbaka men vara glad att den ändå har funnits.

Efter tre engelskspråkiga och två svenskspråkiga skivor släpper Joel Alme den 7 oktober sitt sjätte album ”Sköt er själva så sköter jag inte mitt”. Under sommaren följer Alme med som support på Lars Winnerbäcks stora utomhusarenaturné över hela Sverige och i höst väntar en turné.

Precis som på föregångarna har han spelat in med producenten Mattias Glavå. Först ut från skivan är den bitterljuvt återblickande singeln ”Ge mig nåt som ger mig nåt”.

 

Om Joel Alme:

Född och uppvuxen i Göteborg. Skrev 2009 IFK Göteborgs nya inmarschsång, ”Snart skiner Poseidon”, som ersatt den tidigare ”Heja Blåvitt”. Joel har varit medlem i bandet Spring in Paris och spelat bas i Hästpojken. Debutalbumet ”Master of Cermonies” släpptes 2008.

Album: 2008 Master of Cermonies, 2010 Waiting for the Bells, 2012 A Tender Trap, 2015 Flyktligan och 2019 Bort Bort Bort.

 

Joel Alme hösten 2022:

30/9 ÖREBRO, ÖREBRO KONSERTHUS
1/10 GÄVLE, GÄVLE KONSERTHUS
6/10 JÖNKÖPING, KULTURHUSET SPIRA
7/10 BORÅS, ÅHAGA
10/10 STOCKHOLM, CIRKUS
21/10 FALUN, MAGASINET
22/10 BOLLNÄS, KULTURHUSET
27/10 HELSINGBORG, THE TIVOLI
28/10 SKÖVDE, KULTURHUSET
3/11 KALMAR, KALMARSALEN
4/11 NORRKÖPING, FLYGELN
5/11 NYKÖPING, CULTURUM
10/11 UPPSALA, KATALIN
12/11 VÄSTERÅS, VÄSTERÅS KONSERTHUS
17/11 GÖTEBORG, GÖTEBORG KONSERTHUS
18/11 VÄRNAMO, GUMMIFABRIKEN
19/11 HALMSTAD, HALMSTAD TEATER
25/11 KRISTIANSTAD, KRISTIANSTAD TEATER
26/11 MALMÖ, KB

 

 

 
Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang