Göteborgs Konserthus INSTÄLLT: Joel Alme

Evenemanget har ägt rum. Support: David Ritschard

Scen: Stora salen Arrangör: Frihamnen Event & United Stage

Evenemanget har ägt rum

Konserten med Joel Alme den 7 mars 2021 är inställd och alla biljetter återbetalas. 

Konserten den 7 november har blivit flyttad till den 7 mars 2021. Köpta biljetter gäller till det nya datumet och du som besökare behöver inte göra någonting. Om du inte kan gå på det nya datumet erbjuder arrangören återköp fram till den 20 september 2020.

Joel Almes nya album ”Bort bort bort” är en fortsättning på ”Flyktligan” som släpptes 2015 och som fick ett enormt fint mottagande med hyllningar från kritikerkåren, utsålda spelningar och Grammisnomineringar. Efter framgångarna med förra skivan – som var en släktkrönika om ämnen som missbruk, uppväxt och klass – slutade han att göra musik.

Det tog två år att komma tillbaka och hitta glädjen igen. Joel har under tiden bland annat besökt fängelser och spelat tillsammans med interner. Samtidigt har han funderat vidare kring vad det destruktiva gör med en och vad det innebär att vara en av överlevarna och inte den som gick under. Idag nästan fem år senare levererar han sitt mest personliga album hittills.

Nya skivan mötte lyssnarna i början av oktober och kritikerna hyllar albumet. Bland annat skriver Aftonbladet att ”…det råder ingen som helst tvekan. ’Sopan från Linné’ har gjort ett av årets svenska album” och delar ut toppbetyget 4 av 5. Musiktidningen Sonic håller med. ”Vi talar om ett av årets bästa album” och ger det 9 av 10.

Under sommaren 2021 följer Joel Alme med som special guest på Lars Winnerbäcks sommarturné.

Om Joel Alme

Född och uppvuxen i Göteborg. Skrev 2009 IFK Göteborgs nya inmarschsång, ”Snart skiner Poseidon”, som ersatt den tidigare ”Heja Blåvitt”. Joel har varit medlem i bandet Spring in Paris och spelat bas i Hästpojken. Debutalbumet ”Master of Cermonies” släpptes 2008.

Album
2008 Master of Cermonies
2010 Waiting for the Bells
2012 A Tender Trap
2015 Flyktligan

Åldersgräns 13 år

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter