Göteborgs Konserthus Johan Lindström visar vägen

Han är känd från bland annat jazzprojektet Tonbruket. Här står gitarristen Johan Lindström i spetsen för sin egen stjärnspäckade septett, redo att bryta ny terräng.

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stenhammarsalen
330-410 kr Student 165-205 kr

En av Sveriges mest eftersökta musiker och producenter. Känd från mångfaldigt prisbelönade Tonbruket – och samarbeten med Rebecka Törnqvist, Elvis Costello och Nils Petter Molvaer. Här står Johan Lindström i spetsen för sin stjärnspäckade septett.

Bakom sig har denna handplockade konstellation P2:s Jazzkatten 2019 för årets grupp och två hyllade och gränsöverskridande plattor, ”Music for empty halls” och ”On the Asylum”. Allt talande tecken på Johan Lindströms bredd som gitarrist, kompositör och bandledare med fingertoppskänsla för att locka fram det bästa hos varje musiker.

Och med detta stjärnuppbåd handlar det mer om att visa vägen snarare än att leda. Här står det giganter som Jonas Kullhammar, Per Texas Johansson och Mats Äleklint fritt att bryta ny terräng och ta musiken ett steg vidare.

Provlyssna

Medverkande

Johan Lindström gitarr, pedal steel

Per "Texas" Johansson saxofon, klarinett

Jonas Kullhammar saxofon

Mats Äleklint trombon

Jesper Nordenström keyboards

Torbjörn Zetterberg kontrabas

Konrad Agnas trummor

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Rymden – jazztrio utan gränser
5 sep 19.30

En totalupplevelse av ljud, bild och film med pianisten Bugge Wesseltoft, basisten Dan Berglund och trumslagaren Magnus Öström - modern jazz, Bach, filmmusik och rock färgat av nordiskt vemod.

Läs mer
Malene Mortensen – mer än jazz
17 okt 19.30

Medryckande och underhållande med danska sångerskan som samarbetat med jazzstorheteter som Chris Potter, Mike Stern och Niels Henning Ørsted Pedersen.

Läs mer
The Groove Extension griper tag
28 nov 19.30

Kraftfullt och mörkt bluesigt med Kjell Jansson, Anders Kjellberg och Björn Cedergren, förstärkta av Bror Gunnar Jansson, Stina Jansson, Tommy Kotter, Vanessa Liftig och Emma Augustsson!

Läs mer
Nytt kapitel för Chapter Two
20 mar 19.30

Fingertoppskänsla och gränslös kärlek till jazz, soul och pop med Nils Landgren och Johan Norberg.

Läs mer