Göteborgs Konserthus Johan Lindström visar vägen

Evenemanget har ägt rum. Han är känd från bland annat jazzprojektet Tonbruket. Här står gitarristen Johan Lindström i spetsen för sin egen stjärnspäckade septett, redo att bryta ny terräng.

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stenhammarsalen
330-410 kr Student 165-205 kr

Evenemanget har ägt rum

En av Sveriges mest eftersökta musiker och producenter. Johan Lindström är nominerad till Nordiska rådets musikpris 2023 och beskrivs i motiveringen som en ”musikalisk magiker”. Känd från mångfaldigt prisbelönade Tonbruket – och samarbeten med Rebecka Törnqvist, Elvis Costello och Nils Petter Molvaer.

Här står Johan Lindström i spetsen för sin stjärnspäckade septett. Bakom sig har denna handplockade konstellation priser som P2:s Jazzkatten 2019 för årets grupp, och två hyllade och gränsöverskridande plattor, ”Music for empty halls” och ”On the Asylum”. Allt talande tecken på Johan Lindströms bredd som gitarrist, kompositör och bandledare med fingertoppskänsla för att locka fram det bästa hos varje musiker.

Och med detta stjärnuppbåd handlar det mer om att visa vägen snarare än att leda. Här står det giganter som Jonas Kullhammar, Per Texas Johansson och Mats Äleklint fritt att bryta ny terräng och ta musiken ett steg vidare.

Provlyssna

Måndag 29 maj 2023: Evenemanget slutar ca kl 21.30

Medverkande

Johan Lindström gitarr, pedal steel

Per "Texas" Johansson saxofon, klarinett

Jonas Kullhammar saxofon

Mats Äleklint trombon

Jesper Nordenström keyboards

Torbjörn Zetterberg kontrabas

Konrad Agnas trummor

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Läs mer i konsertmagasinet

Nr 4 2022-2023 Gitarristen Johan Lindström vandrar mellan musikaliska rum

Från mixband till Mingus

Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang