Göteborgs Konserthus En lysande stjärna i juletid

Mezzosopranen Anne Sofie von Otter bjuder på en sagolik blandning av sina största julfavoriter tillsammans med pianisten Leif Kaner Lidström och gitarristen Fabian Fredriksson.

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stenhammarsalen
245-315 kr Student 123-158 kr Ungdom tom 29 år 123-158 kr

Mezzosopranen Anne Sofie von Otter bjuder på en sagolik blandning av sina största julfavoriter. Här ryms sånger av Bernstein, Purcell och Sibelius, såväl som Sting och Mel Tormé. En afton med en världsstjärna i högform.

Lagom till jul får vi njuta av världskända mezzosopranen Anne Sofie von Otter och hennes julfavoriter i en underbar exposé. Med sig har hon pianisten Leif Kaner Lidström och gitarristen Fabian Fredriksson.

Ända sedan debuten i Basel 1983 har Anne Sofie von Otter oupphörligt visat sin stjärnkvalitet. Hon blev utnämnd till hovsångerska 1995 och har fått en mängd utmärkelser och dessutom kunglig medalj för sin konstnärliga gärning. Ingenting är främmande för hennes artistiska kynne, hon sjunger 1600-talsmusik med samma innerlighet som ABBA-låtar. Hennes stora nyfikenhet har lett henne att tolka sånger från såväl jazz som popvärlden i uppmärksammade samarbeten med storheter som Elvis Costello och jazzpianisten Brad Meldau.

Hemligheten ligger i hennes osvikliga smak och förmåga att använda sin röst på olika sätt. Å ena sidan till de stora tunga operaverken, å andra sidan till den allra enklaste visan.

Provlyssna

Lär känna Anne Sofie von Otter.

Program

Paus 25 min

Söndag 10 december 2023: Evenemanget slutar ca kl 20.00

Medverkande

Anne Sofie von Otter mezzosopran

Leif Kaner Lidström piano

Fabian Fredriksson gitarr

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Kontrabasisten Jenny Rydeberg spelar på sitt instrument i ett rött sammetsrum

Ge ditt liv konsertmagi!

Ett abonnemang i Göteborgs Konserthus ger dig oförglömliga upplevelser och rabatterat biljettpris. Dessutom många andra att dela upplevelserna med.

Abonnemang 2023-2024