Göteborgs Konserthus Peter Jablonski med vänner

Evenemanget har ägt rum. Romantisk pianomusik, folkliga polska rytmer och melodisk finess med hyllade pianisten Peter Jablonski och musiker ur Göteborgs Symfoniker. 

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stenhammarsalen
245-315 kr Student 123-158 kr Unga tom 29 år 123-158 kr

Evenemanget har ägt rum

Frédéric Chopin är den romantiska pianomusikens obestridlige mästare. Vi hör den hyllade pianisten Peter Jablonski i några av hans fantasifulla mazurkor, dessutom kammarmusik av Grażyna Bacewicz och Szymanowski, tonsättare i Chopins musikaliska efterföljd. Medverkar gör musiker ur Göteborgs Symfoniker. 

Peter Jablonskis album med pianomusik av Grażyna Bacewicz har hyllats stort av internationella kritiker. The Guardian skrev: ”I den spännande polska tonsättarens verk kombineras energi med folkliga rytmer som pianisten Peter Jablonski på magiskt sätt ger liv.”  

Till detta adderas musik av Karol Szymanowski, den tonsättare efter Chopin som mest påtagligt införlivat det polska musikarvet i sin musik. Ur det skapade han i början av 1900-talet något ytterst personligt med allt från överdåd och intimitet till upphöjd skönhet och melodisk finess. 

Provlyssna

Lär känna Peter Jablonski.

Program
Paus 25 min

Bacewicz Quartetto per 4 violoncelli 14 min

Bacewicz Pianokvintett nr 1 25 min

Söndag 24 september 2023: Evenemanget slutar ca kl 20.00

Medverkande

Musiker ur Göteborgs SymfonikerDaina Mateikaite violin

Lars Mårtensson viola

Johan Stern cello


Petra Lundin cello

Jun Sasaki cello

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Läs mer i bloggen

10 augusti 2023 Passion för piano

Stora pianister har den där fantastiska förmågan att kunna omvandla sina musikaliska visioner till anslag, fraser, avrundningar, pauser, extatiska utbrott och vemodiga suckar.

Läs mer i konsertmagasinet

Nr 1 2023-2024 ”Jag är på en väldigt bra plats i livet”

Svenske världspianisten Peter Jablonski om sin plats i livet.

Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang