Göteborgs Konserthus INSTÄLLT: BLÅSARESSET REICHA 250 ÅR!

Evenemanget har ägt rum. Köpta biljetter betalas tillbaka och abonnenter kompenseras så snart vi vet hur många konserter inom respektive abonnemang som påverkas.

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stenhammarsalen
200-270 kr Student 100-135 kr

Evenemanget har ägt rum

Konserten är tyvärr inställd. Vi återkommer så snart vi kan till er som har köpt biljett med detaljinformation om vad som gäller kring till exempel nya datum, byten och kompensation. Generellt gäller att vi återköper alla biljetter till Göteborgs Symfonikers egna arrangemang, enskilda såväl som inom abonnemang.

För abonnemang gäller: Eftersom vi ännu inte vet när vi kommer att få lov att välkomna någon publik in i Konserthuset så avvaktar vi utvecklingen under hösten. Återbetalning sker automatiskt så snart vi vet hur höstsäsongen påverkas, dock senast 15 januari 2021.

Det är högt tryck på biljettkontoret och vi hoppas att ni kan ha överseende med att det kan ta extra lång tid att få svar. Vid frågor, kontakta biljettkontoret: biljett@gso.se, 031-7265300.

Mer info om beslutet att ställa in/flytta evenemang finns här.

Se livesända konserter på GSOplay!

Missa inte säsongens livesända konserter på GSOplay. Där hittar du också en mängd andra fina konserter, intervjuer och klipp.

——————————–

Den flitige i skuggan av den store. Både Beethoven och Anton Reicha föddes för 250 år sedan och de var faktiskt kompisar som unga musiker i Bonn innan deras respektive karriärer tog dem i olika riktningar.

Beethoven tog droskan till Wien, Reicha lockades mer av Paris där han blev aktad professor i komposition. Som skicklig flöjtist skrev han en mängd verk för blåsare, högkaratig kammarmusik som varje ambitiös blåsare finslipat tekniken med.

Lägg till några stråkar och vips uppstår Louise Farrencs oemotståndliga nonett från 1849, musikern och tonsättaren som också hon var professor i Paris – i piano. Sista biten i pusslet är engelska underbarnet Ruth Gipps, skicklig oboist som också visste att skriva för blåsinstrument.

Program

Reicha Blåskvintett op 88:2

Gipps Kvintett 23 min

Paus 25 min

Farrenc Nonett 27 min

Medverkande

Musiker ur Göteborgs Symfoniker

Tina Ljungkvist flöjt

Carolina Grinne oboe

Selena Markson-Adler klarinett

Kaitlyn Cameron fagott

Ingrid Kornfält Wallin horn


Tuula Fleivik Nurmo viola

Jun Sasaki cello

Hans Adler kontrabas

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang