Göteborgs Konserthus Känslostormar

Evenemanget har ägt rum. Göteborgs Symfoniker, Daniel Blendulf dirigent, Janine Jansen violin

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stora salen
330-490 kr Student 165-245 kr

Evenemanget har ägt rum

Enligt vissa källor led Schumann av hallucinationer och hörde inre röster när han skrev uvertyren till Lord Byrons dramadikt om Manfred, en litterär gestalt som plågas av skuld och åkallar makterna för att få ro.

Och visst finns det en särskild nerv och vånda i uvertyrens intensitet och rådvilla desperation – Schumann gav av sig själv i varje ton. Samma konstnärliga kompromisslöshet kännetecknar Anders Eliassons musik som med sitt starka uttryck och sin andliga dimension fängslat den internationella stjärnviolinisten Janine Jansen i sådan utsträckning att hon gjort violinkonserten Einsame Fahrt (”Ensam färd”) till ”sin egen”.

Ett spektrum av hela det mänskliga psyket presenterar Carl Nielsen i sin andra symfoni, ”De fyra temperamenten” med livfulla skildringar av den ilskne, den tröge, den melankoliske och den livlige. En musikalisk resa genom själens dolda rum som görs på egen risk.

Janine Jansen är Artist in Residence hos Göteborgs Symfoniker säsongen 2018-2019.

Introduktion till konserten

Kostnadsfri introduktion i Stora salen en timme före konsertstart med musiker ur Symfonikerna.

Program

Schumann Manfreduvertyr 13 min


Paus 25 min


Medverkande
Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Läs mer i konsertmagasinet

Nr 1 2018-2019 Artist in Residence 2018-2019: Janine Jansen

Nu kommer den hyllade holländska violinisten Janine Jansen till Göteborg som Artist in Residence hos Göteborgs Symfoniker säsongen 2018-2019.

Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang